• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.11.2019

12:02

SVE JE KAO TAJNA, OSTALO NA KEJU TOM! Kako je nastala jedna od naših NAJPOZNATIJIH ŠANSONA?! (VIDEO)

Zanimljivosti

SVE JE KAO TAJNA, OSTALO NA KEJU TOM! Kako je nastala jedna od naših NAJPOZNATIJIH ŠANSONA?! (VIDEO)

Podeli vest

Dragan Stojnić rođen je u Beogradu 10. novembra 1937. godine, a njegovo muzičko stvaralašto, pored rodnog grada, obeležili su i Sarajevo, Banja Luka i Skoplje

Oduvek je želeo da postane pevač, a na sceni je proveo punih 40 godina

Pevački počeci vezuju se za tada čuveni sarajevski ansambl "Prijaltelji", a prvi veliki uspeh postiga je 1964. godine pobedom na festivalu u Kraljevu "Mikrofon je vaš". Na ovom festivalu po prvi put je izvedena čuvena pesma "Bila je tako lijepa". Stojnić je tada maestralno interpretirao francusku pobedničku pesmu Evrovizije iz 1963. godine. 

Munjevitom brzinom pesma postaje hit širom Jugoslavije, a danas se na našim prostorima gotovo niko i ne seća evrovizijskog hita "Elle était si jolie", koju je davne 1963. godine izveo Alan Barije. 

Naslov pesme "Elle était si jolie" u prevodu znači upravo to - "Bila je tako lijepa". 

Dragan Stojnić održao je brojne koncerte širom bivše Jugoslavije, a zahvaljujući pesmi obišao je čitav svet. Iza njega je ostao veliki broj bezvremenih hitova: "Stare slike", "Adagio", "Vino i gitare", "Maestro i violina" i mnogi drugi.  

 

 

POZNATA PEVAČICA MORALA NA HITNU OPERACIJU! Nije ni znala da ima ovaj ZDRAVSTVENI PROBLEM! (VIDEO/FOTO)

Jedan od najpoznatijih jugoslovenskih pevača umro je 19. marta 2003. godine, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija