• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nationalgeographic.rs/informer.rs

14.11.2019

23:00

Šta biste radili da ugledate ZELENU ANAKONDU TEŠKU 227 kilograma?! OVO JE PET NAJVEĆIH ZMIJA NA SVETU! (Video)

Zanimljivosti

Šta biste radili da ugledate ZELENU ANAKONDU TEŠKU 227 kilograma?! OVO JE PET NAJVEĆIH ZMIJA NA SVETU! (Video)

Podeli vest

Zmije postoje na Zemlji već milionima godina, mogu da prežive u različitim vremenskim uslovima i možete ih naći na svim kontinentima osim na Antarktiku

Među njima ima i nekih vrsta koje ne biste morali da tražite: svojom impresivnom veličinom one dominiraju svakim mestom na kojem se nađu.

1. ZLATNI BURMANSKI PITON (PYTHON MOLURUS)

Ova vrsta živi u tropskim i suptropskim predelima južne i jugoistočne Azije, a u proseku je dugačka tri metra i teška 91 kilogram.

OVA BEBA JE NAJHRABRIJA OSOBA KOJU STE VIDELI! Evo i zbog čega! (Video)

2. AFRIČKI PITON (PYTHON SEBAE)

Ova zmija podsaharske Afrike može da poraste i više od šest metara, a južna podvrsta obično je manja od svog severnog rođaka. Ona se može naći u raznim uslovima: u šumama, u blizini pustinja itd. U proseku je težak oko 113, 4 kilograma.

Foto: Pixabay

3. BURMANSKI PITON (PYTHON BIVITTATUS)

U divljini ove zmije koje žive u tropskim i suptropskim delovima južne i jugoistočne Azije postižu prosečnu dužinu od 3,7 metara (a mogu da porastu i do 5,74 m), dok su teške oko 137 kilograma.

OVO ĆE VAS OBRADOVATI: Nema više gubljenja vremena sa sporim sajtovima, GUGL SPREMA INOVACIJU!

4. MREŽASTI PITON (PYTHON RETICULATUS)

Odrasli mrežasti pitoni mogu da porastu i do 8,5 metara, ali prosečno su dugi između tri i šest metara, dok su teški i više od 130 kilograma.

5. ZELENA ANAKONDA (EUNECTES MURINUS)

Najveći predstavnik porodice boa dugačak je oko 5,21 metar (mada može da poraste do 8,8 metara), a mogu da budu teške i do 227 kilograma.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija