• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC/informer.rs

29.11.2019

21:11

BIZARNO! Radnice u Japanu dobile bedževe koje MORAJU DA NOSE kad imaju MENSTRUACIJU! (FOTO)

Zanimljivosti

BIZARNO! Radnice u Japanu dobile bedževe koje MORAJU DA NOSE kad imaju MENSTRUACIJU! (FOTO)

Podeli vest

Radnice robne kuće u Japanu dobile su da nose bedževe koji pokazuju da imaju menstruaciju, ali se ta odluka sada preispituje

Bedževi – na kojima je bio crtani lik poznat kao Mis Ciklus – predstavljeni su radnicama u oktobru.

Rukovodstvo je navodno imalo nameru da omogući radnicama koje nose bedž da dobiju dodatnu pomoć ili duže pauze.

ŽABAC NAPAO MILIJANU: Stalno me maltretiraš! ONA MU NIJE OSTALA DUŽNA!

- Nikada nije bila namera da one dele informacije o menstruaciji sa kupcima - rekla je portparolka robne kuće BBC-u.

Prodavnica iz lanca robnih kuća Daimaru koja se nalazi u Osaki uvela je bedževe u oktobru za 500 zaposlenih u delu prodaje ženske garderobe.

JAPANKAMA ZABRANJUJU DA NOSE NAOČARE NA POSLU! Evo zašto su se neke kompanije rešile na ovaj korak!

Bedževi, koje nisu morale da nose sve žene, već su radnicama ponuđeni na dobrovoljnoj bazi, uvedeni su nakon predloga zaposlenih i otvaranja novog odeljenja u prodavnici.

Bedž je trebalo da najavi otvaranje novog dela prodavnice koji je posvećen „ženskom blagostanju“, a otvoren je 22. novembra. Ipak, na bedžu je maskota „Seiri-han“ (seiri znači menstruacija na japanskom).

NEODOLJIV UKUS! Čia puding - SAVRŠEN obrok za one koji ne stižu da KUVAJU!

- Ideja rukovodstva je bila da se „poboljša radno okruženje - rekla je za BBC portparolka kompanije Daimaru Joko Higući.

Izvršni direktor u Daimaru-a koji je želeo da ostane anoniman rekao je lokalnim medijima da je bilo „mnogo pritužbi“ javnosti, pri čemu se „neke od njih odnose na uznemiravanje“.

Neke radnice nisu videle smisao bedževa ili su ih nerado nosile, rekla je Higući.

- Ali drugi komentari su bili pozitivni - dodala je.

- Ako vidite da koleginica ima menstruaciju, mogli biste da joj ponudite da ne nosi teške stvari ili da joj predložite da pravi duže pauze, a ta podrška bila bi obostrana.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija