• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo.rs

09.12.2019

12:38 >> 12:39

ZA NJEGA JE TITO URADIO NEŠTO VAŽNO! Kirk Daglas danas proslavlja 103. rođendan - porodica mu priredila NEZABORAVNO iznenađenje

Zanimljivosti

ZA NJEGA JE TITO URADIO NEŠTO VAŽNO! Kirk Daglas danas proslavlja 103. rođendan - porodica mu priredila NEZABORAVNO iznenađenje

Podeli vest

Zbog bolesti je odustao od glume!

Holivudski glumac Kirk Daglas puni danas 103 godine. Rođen je kao Isur Danijelovič Demski, sin je nepismenih ruskih imigranata, a odigrao je neke od najslavnijih uloga u istoriji kinematografije, od Spartaka i Vinsenta van Goga do Doka Holideja.

Povodom ovog jubileja, u porodičnoj kući Daglasovih održana je rođendanska zabava. Kakva je atmosfera, prikazao je Kirkov unuk, sin Majkla Daglasa, Kameron Daglas, koji je na Instagramu objavio nekoliko fotografija.

 

 

- Srećan rođendan, ćale... Ti si poklon ovom svetu, svetlost koja vodi i moja inspiracija. Volim te - napisao je Kameron u svom emotivnom statusu.

Na drugoj slici se nalazi torta na njoj su prisutni motivi iz filma "Spartak", koji je proslavio legendarnog glumca. Na torti se nalazi kaciga, kao i gladijatorski mač, budući da je Kirk Daglas igrao lik Spartaka u ovom ostvarenju.

Foto: printscreen instagram

Treća je grupna fotka na kojoj se nalaze Kirk i članovi njegove porodice, supruga En, unuk Kameron, kao i prijatelji porodice Daglas.

Foto: printscreen instagram

Kirk Daglas tvrdi da je doživeo sto godina zahvaljujući svojoj supruzi En Bajdens Daglas (100), uz koju je uspevao da se oporavi od svih nedaća koje mu je život nosio. 

- Srećan sam što sam pre 63 godine pronašao srodnu dušu i verujem da mi je naš divan brak pomogao da sve preživim. Nikad nisam mislio da je naš brak jedinstven. Zaljubio sam se u devojku i nakon više od šezdeset godina i dalje je volim - rekao je u jednom intervjuu Daglas.

U jednom od memoara, opisao je i susret sa Josipom Brozom Titom, koji je po njega poslao privatni avion. Naime, Kirk je bio u Jugoslaviji u novembru 1964. godine kako bi imao veći auditorijum, i tom prilikom je razgovarao sa studentima Filmske akademije i organizovao predavanje na Beogradskom univerzitetu.

Foto: Printscreen You Tube

- Sledećeg dana, za vreme ručka sa američkim i britanskim ambasadorima, pitao sam da li bismo supruga i ja mogli da se upoznamo sa Titom. Oni su se nećkali, a ja sam se izvinio, izašao i okrenuo broj njegovog kabineta. Sledećeg dana, Tito je po mene i suprugu iz Ljubljane poslao svoj privatni avion. Ručali smo u njegovoj vili, pili vino i pričali o filmovima. Voleo je vesterne, a naročito 'Obračun kod OK korala'. Narednog dana, britanski ambasador nije mi verovao, rekao je da je on na prijem kod Tita čekao bezuspešno šest nedelja. Pitao sam ga - a koliko ste Vi filmova snimili?"-  napisao je on

Poslednje dve decenije, Kirk i En posvetili su filantropiji. Izgradili su 400 školskih igrališta u Kaliforniji i osnovali centar za lečenje Alchajmerove bolesti. Kada napuste ovaj svet, njihova imovina pripašće nekoj humanitarnoj organizaciji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija