• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

22.12.2019

21:03

ČITAVOG ŽIVOTA SEDIMO POGREŠNO NA WC ŠOLJI! Ovo je jedini normalan položaj za obavljanje velike nužde!

Zanimljivosti

ČITAVOG ŽIVOTA SEDIMO POGREŠNO NA WC ŠOLJI! Ovo je jedini normalan položaj za obavljanje velike nužde!

Podeli vest

Položaj koji zauzimate kada obavljate veliku nuždu može bitno da utiče na vaše zdravlje. Važno je da nikada nemate napor pri pražnjenju creva, kao i da ne ometate prirodni protok vršenja nužde

Iako možda nikada niste to pomislili, pošto je reč o jednoj od najprirodnijih stvari na svetu, moguće je da je obavljate na potpuno pogrešan način.

U nastavaku vam otkrivamo najčešće položaje koje ljudi zauzimaju, kao i koji je najzdraviji:

Foto: Pixabay

Čučanje

Mnoge studije su dokazale da je čučanje je najbolji položaj koju možete da zauzmete. Naravno, danas u većini toaleta se postavljaju wc šolje koje su dizajnirane da se na njima sedi, ali ovu poziciju možete da zauzmete tako što ćete dodati stoličicu. Isprobajte ovaj položaj i osetićete pozitivne promene, osim što ćete nuždu obavljati lakše i brže, olakšaćete pritisak creva.

(FOTO) OBAVIO VELIKU NUŽDU, A KADA JE VIDEO ŠTA JE IZAŠLO IZ NJEGA, ŠOKIRAO SE! Nije za one sa slabim želucem!

Sedenje i naginjanje ka napred

Zbog ugla pod kojim su savijeni kukovi, položaj u kome se naginjete ka napred nije najbolja ideja. Zapravo, bilo da sedite ili ne postoji jedna važna stvar koju treba da ispoštujete, a to je pravilan položaj debelog creva.

Ako ste mršaviji, spustite se niže sve dok vam laktovi ne dodirnu kolena. U ovom položaju, zapravo možete da postavite telo kao da čučite i samim tim da na pravilan način obavite nuždu.

Foto: Pixabay

Sedenje i naginjanje ka pozadi

S obzirom da smo već saznali da je čučanje najprirodniji način da obavimo nuždu, sedenje uz blago naginjanje ka pozadi se ne preporučuje.

U ovom slučaju, zbog položaja puborectalis mišića, koji ima važnu ulogu u nesmetanom izbacivanju otpada iz creva, i rektuma, obavljanje nužde zahteva veći napor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ponosanS

pre 4 godine

Nasi preci su nuzdu obavljali u prirodi cuceci pa nikom nista nije falilo. Danas imamo komditet i u toaletu a svet sve bolesniji i nesrecniji.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija