• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jutarnji list

23.12.2019

10:50

LJUDMILA je bila svedok UŽASA U ČERNOBILJU, a sada je KONAČNO OTKRILA ŠTA SE ZAISTA DOGODILO

Zanimljivosti

LJUDMILA je bila svedok UŽASA U ČERNOBILJU, a sada je KONAČNO OTKRILA ŠTA SE ZAISTA DOGODILO

Podeli vest

Serija "Černobilj" o jednoj od najvećih katastrofa u istoriji čovečanstva oborila je rekorde gledanosti i dobila brojna priznanja.

Među likovima koji su nastali po ljudima iz stvarnog života je i Ljudmila Ignatenko, supruga vatrogasca koji je poginuo u eksploziji u nuklearnoj elektrani.

Ona je sada u velikom intervjuu BCC rekla da nije dala tvorcima serije da koriste njen lik, kao i da joj je popularsnot serije stvorila probleme jer su je mediji maltretirali.

 

 

- Osećala sam seuznemireno kada sam saznala da je i moj lik u seriji. Opsedali su me nepoznati ljudi. Došlo je do toga da su novinari stavljali nogu među ulazna vrata mog stana kako ne bih mogla da ih zatvorim i snimali me - ispričala je udovica černobilskog vatrogasca Vasilija, jednog od prvih poginulih od radijacijske bolesti.

Poslednji put ga je videla 1. maja 1986., samo nekoliko dana nakon eksplozije, u lokalnoj bolnici. Tada je ispod jastuka izvadio četiri karanfila i poklonio joj ih.

- Nisam znala da je to naš poslednji romantični trenutak - ispričala je Ljudmila brišući suze.

Vasilij je umro dve nedelje nakon eksplozije.

 

 

Tada 23-godišnja devojka bila je trudna u vreme nesreće, ali to nije rekla osoblju bolnice. Zbog izloženosti radijaciji iz njenog muža Vasilija, dete je u razvoju takođe ozračeno, pa je malena Nataša umrla samo nekoliko sati nakon rođenja. Ljudmila su zbog toga svi napadali.

- Tvrdili su da sam ubila svoje dete. Ali u to vreme mi nismo znali mnogo o radijaciji. Ljudi su me pitali zašto sam bila uz muževljev krevet u tom stanju. Ali kako sam mogla da ga ostavim? Mislila sam da je dete u meni zaštićeno - rekla je uznemireno Ljudmila koja se nikada nije ponovo udala nakon Vasilijeve smrti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija