• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

31.12.2019

07:01 >> 07:02

(VIDEO) VAMA ZABAVA, NJIMA INFARKT! Kako kućnim ljubimcima ublažiti strah od pirotehnike?

Zanimljivosti

(VIDEO) VAMA ZABAVA, NJIMA INFARKT! Kako kućnim ljubimcima ublažiti strah od pirotehnike?

Podeli vest

Životinje se strahovito uznemire, tresu i pokazuju simptome paničnog napada od kojih neki završe infarktom. Psi beže od straha, a ponekad i poginu pod naletom vozila, upozoravaju Prijatelji životinja. Evo načina kako kućnim ljubimcima ublažiti strah od pirotehnike!

Treba imati na umu da ne ispaštaju samo kućni ljubimci, već i sve druge životinje koje se nađu blizu eksplozija.

DRMA VAS PRETPRAZNIČNI STRES? Topla kupka popravlja raspoloženje bolje od OVOGA!

Trikovi kako ljubimcu da umanjite stres od buke:

Obmotajte ga tkaninom, metodom 'Thundershirt'

Oko tela prestrašenog psa zaveže se komad tkanine na određeni način. Stručnjaci za životinje kažu da to deluje umirujuće na psa kada se u njemu pojavi nagon za begom. Nazvali su to 'Thundershirt', a ljubimca možete da obmotate šalom ili običnim platnom.

(FOTO) ZA CELU NOĆ NA NOGAMA! Supertrik koji otkriva da li će vam štikle biti udobne!

Pogledajte kako to možete da uradite:

Pokrijte ga svojom jaknom

Zatvorite prozore i spustite roletne kako bi u stan ulazilo što manje buke. Napravite ljubimcu mirnu oazu, stavite na pod ćebe i pokrijte ga nečim što ima vaš miris, možda jaknom ili vašim ćebetom - to će ga umiriti. Budite uz njega dok najgora buka pred ponoć prođe. Ako vaše kupatilo nema prozore, životinji možete i tamo da napravite mirno utočište.

Foto: Pixabay

Pustite opuštajuću muziku i budite smireni

Pre nego što očekujete najgoru buku, pustite mu laganu muziku, nemojte da divljate, urlate itd. već budite mirni i opušteni. Ta energija će se preneti na vašeg ljubimca i biće mu lakše. Naravno, mazite ga što više.

NAUČITE DA KAŽETE 'NE'! Ovih 6 toksičnih navika ostavite u 2019!

Posegnite za preparatima za smirenje

Ako već dobro poznajete svog psa ili mačku i znate da je strah koji oseća zbog petardi veliki, posetite veterinara i tražite neki preparat za smirenje, postoje i oni na biljnoj bazi. Takvih preparata trebalo bi da bude i u neki prodavnicama specijalizovanim za kućne ljubimce.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija