• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

25.01.2020

19:46

SVAKE GODINE ODGLUMIM DA SAM BOLESNA i odem malo u bolnicu, da prilegnem, DA SE ODMORIM! Nemojte me osuđivati - OVAKO NEŠTO JOŠ NISTE ČULI!

Zanimljivosti

SVAKE GODINE ODGLUMIM DA SAM BOLESNA i odem malo u bolnicu, da prilegnem, DA SE ODMORIM! Nemojte me osuđivati - OVAKO NEŠTO JOŠ NISTE ČULI!

Podeli vest

"Svake godine odglumim da sam bolesna, odem u bolnicu na odmor. Oko dece mi niko ne pomaže, i na moru se umorim. (...) Odmorim dušu, napunim baterije. Ja drugačijeg odmora nemam. Bolnička hrana mi je dobra."

Ovako izgleda sažetak objave jedne žene koja se potpisala kao majka troje dece. Legendarni post kruži internetom odavno, da li je istinit nemoguće je utvrditi, ali svaki put kad ga neko iznova ritvituje, šeruje, postuje - izazove buru.

Prenosimo ga u celosti:

"Samo da vas pozdravim. Ja svake godine odglumim da sam bolesna i odem u bolnicu na odmor. Tokom cele godine mi niko ne pomaže oko dece, na moru se umorim, crknem, ono je sve samo nije odmor. Ja u bolnicu, muž na godišnji odmor i čuva decu", piše ona ovu ispovest.

NADEŽDA OKRENULA AUTOMOBIL I POČELA DA VOZI SUPROTNIM PRAVCEM NA AUTOPUTU! Policija je odmah uhapsila, A DOBILI SU SUMANUTO OBJAŠNJENJE!

"I svekrva mu pomogne, sin joj je. Ja sam snajka, što bi meni pomagala. Meni je bolnica divna. Svake godine spavam svih 14 dana. Usput povadim nalaze i snimim nekad bubrege, nekad stomak, kako kad kažem da me boli. Dobro dođe da me pregledaju. Odmorim dušu, napunim baterije i vratim se kući."

"Da me ne napadnete što mužu uzimam godišnji. Pa on ima zimski odmor i letnji. Osudite me, briga me. Ja drugačijeg odmora nemam. Bolnička hrana mi je dobra. Trenutno sam na odeljenju, ovaj put na infektivnoj. Kobajagi povraćam. Ljubim vas, u potpisu majka troje dece."

Okej, ovo je baš mnogo za prevariti. Ali hajde da analiziramo šta smo saznali iz ovog "kako sam provela raspust" sastava.

Šta inače znamo?

  • Dobro je voditi računa o zdravlju preventivno.
  • Domaćice i majke nemaju primanja, radno vreme, niti godišnji odmor.

Takođe, često ih niko ne pita da li mogu da se nose s tim "poslom", kako im je i je li im potrebna pomoć. "Ma šta tebi fali, sediš kući, ne moraš na posao, muž ti donosi pare", čest je stav koji društvo ima prema domaćicama. Još ako si majka, ma majčinska ljubav i instinkt "ispeglaju" sve drugo što ne valja, nema žaljenja!

ISPOVEST DEJANA MILIĆEVIĆA: Bio sam na korak od DIJABETESA, probao sam sve moguće DIJETE, a onda me je operisao MIROSLAV ILIĆ i sada imam 20kg manje!

Prosto, u patrijarhalnom društvu kao što je naše podrazumeva se da žena mora biti bezgranično požrtvovana, a ukoliko je majka, mora još i više da se daje.

S druge strane, način koji je ova žena izabrala da se nosi sa patrijarhatom krajnje je upitan.

Vazda se vode polemike je li genijalan ili nenormalan - što bi se reklo, prešla je igricu. Da li je sebična prema mužu ili je ovo potez da mu se oduži za sebičluk koji trpi od njega preostalih 50 sedmica godišnje. Bilo kako bilo, šta je pozadina priče i kakav brak i život uopšteno ova žena ima - niko od nas ne može da zna - te je tako svako od onih koji su njen post pročitali, stvorio svoju sliku u glavi. Zato su komentari toliko i različiti:

"Sve pohvale za snalazljivost", "Genijalka", "Hahahaaa divno!", "Saglasna sam u potpunosti, svaka čast!", "Živele majke!", "Bog joj sreću dao!", pisali su jedni, a može se pročitati i: "Jadna zena", "Tužno".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija