• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj i Z/informer.rs

15.02.2020

17:27

NAJLEPŠE SELO MOLI TURISTE DA NE DOLAZE! Vire im kroz prozor, ulaze u tanjir, ugrožavaju privatnost!

Zanimljivosti

NAJLEPŠE SELO MOLI TURISTE DA NE DOLAZE! Vire im kroz prozor, ulaze u tanjir, ugrožavaju privatnost!

Podeli vest

Nakon što se pročulo da je Halštat, popularno austrijsko turističko selo koje mnogi smatraju i najlepšim selom na svetu, bio inspiracija za bajkoviti gradić Arendel u Diznijevom animiranom filmu Snežno kraljevstvo, preti mu da postane žrtva turizma jer ga dnevno poseti i do deset hiljada ljudi

U Halštatu živi 780 stanovnika, a o porastu broja turista najbolje govori činjenica da ih je 2009. godine u proseku bilo stotinak, dok se u 2019. brojka popela na spomenutih deset hiljada.

AKO STE ROĐENI U OVOM ZNAKU, IGRAJTE LOTO JER SU VAM ŠANSE ZA DOBITAK VELIKE! A evo koji je NAJBAKSUZNIJI ZNAK

Kako piše 'Independent', iako je turizam dobar za "blagajnu" Halštata, želja meštana je da se smanji broj posetilaca.

 

 

Gradonačelnik Halštata izjavio je da bi želeo da smanji broj turističkih autobusa koji dolaze barem za trećinu jer ih godišnje dođe čak 20 hiljada!

(FOTO) OTOK ĆE SPLASNUTI, DOGAĐA SE... Dan posle vesti da je pretučena, oglasila se Ava Karabatić! Evo šta je rekla povodom toga!

 

 

Svestan je da ne može da zabrani turistima dolazak, ali isto tako zna da turizam sa sobom donosi brojne izazove - visoke cene, mnogo otpada, kao i osećaj stanovnika da žive u zabavnom parku jer brojni turisti ne poštuju privatan prostor stanovnika.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Reklama za budale ,tako se privlače turisti, pročita i ajd da vidim to čodo. Glupana je pun svet.

amigo

pre 4 godine

jezero sa 20 kuca i brda to imate i u ritopeku,stim sto vas niko nece terati,

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija