• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr

26.02.2020

07:55

BILA SAM ŠOKIRANA KADA SU MI LEKARI SAOPŠTILI JEDNU BROJKU! Za ono što se desilo ovoj ženi ŠANSE SU 1:55 MILIONA

Zanimljivosti

BILA SAM ŠOKIRANA KADA SU MI LEKARI SAOPŠTILI JEDNU BROJKU! Za ono što se desilo ovoj ženi ŠANSE SU 1:55 MILIONA

Podeli vest

Ako postoji neko ko bi drugima mogao držati „školicu roditeljstva“, Kim Tuči iz Australije svakako je jedna od njih.

Većina roditelja je već na samom početku tog životnog putovanja shvatila kako savete o roditeljstvu svi vole da dele. 

Pre četiri godine ona je, tada majka troje dece, rodila i petorke - za čije su prirodno začeće šanse jedan prema 55 miliona.

- Još mi je to teško da shvatim - priznaje Australijanka i priseća se kako je, nakon što je saznala da će na svet doneti još pet bebica, bila u šoku, ali i uzbuđena i srećna.

 

- Bilo je nemoguće sa osmoro dece predvideti sledeći korak u bilo čemu - kaže Tuči.

Ona kaže i da joj je, kad se priseća tih prvih meseci života petorki, to razdoblje „u magli“. Ali, priznaje, imala je sreće u toj prvoj godini, jer su porodici pomagali i negovatelji volonteri koji su dolazili da joj pomognu sa hranjenjem i koji su bdeli nad pet bebica kad je ona spavala.

Vojna preciznost

Petorke su sada četvorogodišnjaci i svi su u januaru ove godine krenuli u vrtić, a kako vreme prolazi i rutina porodice se ustalila.

- Nakon što su napunili godinu dana počeli smo manje brinuti i odlučili smo da nam više ne treba pomoć i da možemo sami - kaže ova mama i čudi se kako joj je vreme proletelo.

O izazovu vaspitanja osmoro dece kaže kako je potrebno u mnogo toga uvesti vojničku tačnost, preciznost i stegu, no stvari s vremenom, kaže, postaju jednostavnije.

 

- Ustajemo zajedno, pripremamo se za vrtić, odvodimo ih, a onda ja tokom dana imam vremena za sebe, što dugo nisam imala, sve do vrtića ove godine - priča Tuči.

Zbog toga se, kaže, oseća kao da joj život ponovo počinje, no bez obzira na to što je često teško, presrećna je što ima toliku porodicu.

Nedavno je mlada mama odlučila da podeli svoju priču i iskustvo koje sada oblikuje u knjigu sa savetima i uputstvima za nove roditeljima: od hranjenja, igranja i izleta, pa do mogućih manjih nezgoda i trčanja s decom u Hitnu.

 

- Pišem o svemu onom što sam ja u 13 godina roditeljstva naučila i doživela - ispričala je Tuči za „7news”, a kaže kako postoji par sitnica za koje bi volela da ih je znala ranije:

- Jedna od njih je „sprej za bube koji napravite tako što u flašu sa raspršivačem naspete vodu i ulje lavande od koje beže razna „čudovišta“ koja vrebaju ispod kreveta i u ormarima - kaže Tuči.

 

Druga stvar za koju joj je žao što nije ranije znala ima veze s učenjem deteta da samo ide u WC:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija