• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.I.

07.03.2020

08:30

PRIVATNI SRPSKI DETEKTIV OTKRIVA ŠOKANTNE STVARI: Žena je tražila da se KONOPCEM spustimo sa KROVA zgrade na 12. sprat i ULETIMO u stan gde je njen MUŽ SA LJUBAVNICOM!

Zanimljivosti

PRIVATNI SRPSKI DETEKTIV OTKRIVA ŠOKANTNE STVARI: Žena je tražila da se KONOPCEM spustimo sa KROVA zgrade na 12. sprat i ULETIMO u stan gde je njen MUŽ SA LJUBAVNICOM!

Podeli vest

Verovatno svako od nas zamišlja detektive onako kako smo navikli da ih viđamo u filmovima i serijama, ali to u Srbiji izgleda potpuno drugačije. Stevan Đokić, nekadašnji privatni detektiv, a sada savetnik za bezbednost i istrage agencije DBA, otkriva neverovatne detalja iz svog posla i kaže da im se više javljaju žene
Kako izgleda jedan privatni detektiv u Srbiji?  Pretpostavljam da to nije onako kao iz filmova ili serija – dugačak kaput, tamne naočare..
 
I dok smo radili kao detektivska agencija i sada kada smo prešli na viši nivo kao Agencija za davanje saveta u vezu sa bezbednošću, često nam postavljaju to pitanje. Praktično da nema velike veze sa onim što se prikazuje u filmovima i serijama sa onim što kod nas rade detektivi. Zakon o detektivskoj delatnosti je dosta ograničio posao detektiva te u samom zakonu jasno postoje stavke, taksativno je navedeno ono što privatni detektivi smeju i ne smeju da rade.

 

 
Da li se vašoj agenciji Dba više javljaju muškarci ili žene?
 
Uglavom se više javljaju žene. Neretko se dešava da žene, kada dođu u našu agenciju, dođu sa već delimično odrađenim slučajem, i nama daju precizne informacije koje nam olakšaju rad i slučaj privedemo kraju. Žene uglavnom sve dobro istraže samostalno pre dolaska kod nas.
 

Foto: Shutterstock

Koji je najčešći razlog zbog koje vam se klijenti obraćaju?
 
Poslednje dve godine najčešće nam dolaze roditelji koji žele da provere svoje decu. Žele da vide sa kim se druže, gde i sa kim provode vreme, da li koriste narkotike. Često se iznenade kada vide kako se njihova deca ponašaju van kuće.
 
Koliko je zahtevno kada klijent traži da otkrijete preljubnika i šta taj posao podrazumeva?
 
Svaki slučaj je jedinstven. Postoje lakši i teži slučajevi. Privatnim detektivima i nama je zabranjeno da vršimo praćenje, ali mi imamo mehanizam da preljubnike ulovimo. Taj deo je svakako poslovna tajna svake agencije i ne otkriva se ni jednom klijentu. Ono što je najvažnije, ne samo za ove slučajeve, jeste da moramo da imamo saradnike u svim sferama društva.
 

Foto: Pixabay

 

 
U svojoj karijeri ste sigurno imali bogatu praksu raznih slučajeva preljube, pa da li možete da se setite neke bizarne situacije ili zahteva koji vam je tražio klijent?
 
Za petnaest godina rada kao privatni detektiv, pa i sada kao savetnik za bezbednost i istrage često se susrećem sa bizarnim zahtevima. Nedavno mi je jedna klijentkinja tražila da se spustimo konpcem sa krova zgrade na 12-ti sprat i uletimo u stan gde je njen suprug bio sa ljubavnicom. Samo sam se nasmejao. Pre nekoliko godina jedan klijent nam je tražio da dignemo u vazduh firmu u kojoj je radila njegova supruga, jer bio je ubeđen da ga vara na poslu, pa ako ne bude radila, neće ga ni varati.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija