• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs

25.03.2020

14:47

ZABAZA ZA DECU I ODRASLE! Igre uz koje će vam IZOLACIJA LAKŠE PASTI - na jednu ste ZABORAVILI, a obožavali smo je!

Zanimljivosti

ZABAZA ZA DECU I ODRASLE! Igre uz koje će vam IZOLACIJA LAKŠE PASTI - na jednu ste ZABORAVILI, a obožavali smo je!

Podeli vest

Provedite vreme kvalitetno

Karantin mnogima teško pada, posebno deci koja ne mogu da shvate da ne smeju da izlaze napolje i da se druže sa vršnjacima.

Budući da deca ne idu u vrtiće, škole, a večina roditelja ne ide na posao zbog širenja koronevirusa, pa su primorani da dosta vremena provode zajedno.

Kako bi svima bilo zanimljivo, setimo se društvenih igara za koje ne treba mnogo prostora, a zabavno je, a neke su čak i edukativne.

Foto: Shutterstock

Kaladont 

Ova igra je poprilično stara, a cilj je da nikad ne završite reč sa -ka. Ako to učinite, sledeći na redu će izgovoriti reč 'kaladont' i izgubili ste.

Pametna geografija

Geografska igra koja je namenjena za malo veću decu, a i odrasle. Napravite tablicuna papiru, popišite 'kategorije' poput - država, grad, selo, reka, planina, ime, životinja, predmet, itd. U svakoj partiji nasumičnim odabirom uzmite jedno slovo i setite se jednog pojma, odnosno države, grada ili sela koje znate, a počinje na to slovo. Pokušajte se setiti onoga što se drugi neće i dobićete više bodova.

Pogodi ko je

Ako nemate istoimenu kupljenu društvenu igru, uzmite papiriće. Zapišite ime i prezime ljudi (može i životinja ili predmeta, ako se tako dogovorite) pa razmenite papiriće. Zalepite ih na čelo i zabava može početi.

Pogodi šta je

Ne morate imati kupljenu igricu da biste zaigrali ovu društvenu igru. Zapišite pojmove na papir, izvlačite ih pa crtajte zadano. Zapamtite, mašta može svašta.

Pantomima

 Neka klinci izmisle pojmove pa ih rukama i nogama pokušaju dočarati odraslima. Nemojte zaboraviti na štopericu kojom ćete ograničiti vreme.

Foto: Shutterstock

Istina ili izazov

Ova zabavna igra bila je najpopularnija na dečjim rođendanima. Zanimljiva je jer mnogo toga možete naučiti o drugima, a i dobro se nasmejati. Zato, zavrtite flašu!

Čoveče, ne ljuti se 

Gotovo svako je ima kod kuće, a u njoj mogu da učestvuju svi.

Memorije

Igra memorije zabavna je, ali i vežba mozak pa je nije loše zaigrati s mališanima.

Monopol

Društvena igra za malo veću decu, a i odrasle u kojoj će naučiti kako raspolagati novcem, ali i da sreća ima veliki faktor u životu.

Foto: Shutterstock

Potapanje brodova

 Ako nemate ovu društvenu igru, možete je napraviti i sami. Nacrtajte šablonu na papiru. Polja označite brojevima i slovima. Nacrtajte svoju i protivnikovu tablicu. Nacrtajte brodove pa pogađajte gde su oni s protivnikove strane te zapisujte njegov položaj. Cilj je, naravno, potopiti sve tuđe brodove pre nego što on potopi vaše. Ova igra je bila hit kada smo bili mali, a današnja deca je baš i ne znaju.

Riziko 

Još jedna društvena igra koja je za malo veću dob. U njoj vježbajte strategiju.

Iks-oks

Treba vam papir i olovka. Odaberite jeste li iks ili oks, a pobednik je onaj čiji se znak tri puta ponovi u redu, vodoravo ili dijagonalo.

Šah ili Karte (ima mnogo opcija...)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija