• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/jutarnji list

27.03.2020

09:45

(VIDEO) NEVEROVATAN SNIMAK MEDVEDA OBIŠAO JE PLANETU "Osam godina mi je trebalo da snimam KAKO RADI OVO"

Zanimljivosti

(VIDEO) NEVEROVATAN SNIMAK MEDVEDA OBIŠAO JE PLANETU "Osam godina mi je trebalo da snimam KAKO RADI OVO"

Podeli vest

Kamere u Kanadi zabeležile su redak trenutak.

Jednog sunčanog prolećnog dana, trapavi medo grizli nazvan Bu, izašao je iz svog zimskog skrovišta, otresao sneg sa svog debelog krznenog kaputa i još snen pogledao uokolo.
Ovaj trenutak ovekovečen je u zadivljujućem videu, baš kao i reakcija medvedu najbližih ljudi: rendžera skloništa za grizli medVede u planinama Roki u Kanadi, piše Guardian.

- Mama je jako ponosna na tebe! Ti si tako lep prizor - kaže Nikol Gangnon u videu koji je snimila svojim telefonom. Snimak je na Tviteru ubrzo prikupio više od 100.000 pregleda.
Gangnon je imala i dodatni razlog da bude tako vesela jer je prizor buđenja medveda i njegovog izlaska iz zimskog skloništa pokušavala da snimi čak osam godina.

- Uvek smo pokušavali da postavimo kamere i svaki put kad bi medo izašao iz svoje kućice, tehnika nas je izdala, tako da nikad nismo uspeli da snimimo ovaj trenutak - kazala je Gangnon.

Iako je rođen u divljini, Bu živi sam u skloništu za grizli medvede, ograđenom prostoru od 20 hektara pored skijaškog resorta, nedaleko gradića Goldena.

 

 

Nakon što su mu majku ubili krivolovci 2002. godine, Bu je stigao u sklonište zajedno sa sestrom Cari. Ona je, nažalost, uginula tokom svije prve zime u skloništu. Bu, s druge strane, sjajno napreduje i privlači mnoge posetioce da dođu da ga vide.

Kućica od stabala u kojoj Bu spava svake zime, ujedno je i laboratorija za proučavanje medveda jer omogućuje istraživačima da ga posmatraju za vreme hibernacije.

17. marta Nikol Gangnon čula je neke zvukove i svjedočila Booevom izlasku iz kućice.

- Bilo je prelepo napokon ga videti uživo umesto na snimku. Jako je srećan! Skoro da mu možete videti osmeh na licu kojim kao da poručuje: 'Dobro jutro, svete! Ponovno sam ovde!' Bila sam do suza ganuta kad sam ga videla. Mislim da je to nešto što nam je svima potrebno u zadnje vrijeme - rekla je Gangnon.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija