• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

28.04.2020

13:10

(FOTO) ŠOK I NEVERICA! Ovca nestala pre 7 godina i konačno se vratila kući! Jedva su je PREPOZNALI, a evo i ZAŠTO

Zanimljivosti

(FOTO) ŠOK I NEVERICA! Ovca nestala pre 7 godina i konačno se vratila kući! Jedva su je PREPOZNALI, a evo i ZAŠTO

Podeli vest

Ovca koja je nestala 2013. godine vratila se kući nakon što je sedam godina provela sama u divljini

U 2013. godini veliki požar u Tasmaniji spalio je ograde oko farme Elise Grej, i tom prilikom joj je određeni broj ovaca pobegao. S vremenom su se vlasnici farme pomirili sa činjenicom da ih nikada neće više videti. Međutim, jedna od tih ovaca Prikls pokazala se kao majstor samoizolacije i socijalnog distanciranja, jer se nakon sedam godina vratila kući.

Elis je rekla da je jedva prepoznala nekada malenu ovcu. Prikls sada poseduje ogromni vuneni kaput, koji će se skratiti i donirati.

Njeni vlasnici takođe će organizovati takmičenje "pogodi težinu runa" kako bi prikupili dodatna sredstva, a prihod će pomoći izbeglicama koje pate usled krize izazvane pandemijom koronavirusa.

U razgovoru za BBC, Elis je rekla: "Verujemo da je Prikls bila zarobljena u grmlju u zadnjem delu naše farme. Mislili smo da nije živa".

Porodica je postavila nekoliko noćnih kamera da vide da li jeleni ulaze na farmu, kada su primetili ogromno klupko, ali nisu znali o čemu je reč.

Međutim, tek kada su napolju uživali na roštilju, Prikls je izašla iz skrovišta i iznenadila svoje vlasnike.

Sada se prilagođava životu na farmi i uživa sa drugim životinjama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija