• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Portaloko, Informer.rs

10.05.2020

15:20

MUČITE MUKU SA MRAVIMA? Ima ih svuda oko vas - evo sedam saveta kako da se rešite ovih NAPASTI!

Zanimljivosti

MUČITE MUKU SA MRAVIMA? Ima ih svuda oko vas - evo sedam saveta kako da se rešite ovih NAPASTI!

Podeli vest

Sve imate u domaćinstvu.

Mnoga domaćinstva imaju problema sa mravima. Uvek postoji pitanje kako su se stvorili i kako ih se rešiti. U nastavku možete pročitati sedam korisnih saveta pomoću kojih ćete se rešiti ovih malih napasti.

Foto: pixabay.com

Lepljiva traka

Pohod vojske mrava na vašu kuhinju prvo zaustavite obostrano lepljivom trakom. Pronađite putanju mrava i prostor prema kojem se kreću "ogradite" trakom preko koje kolona jednostavno neće moći da pređe.

KVARI VAM SE VOĆE? Rešite problem uz pomoć OVOG TRIKA! Potreban vam je sastojak koji IMATE U KUĆI!

Borna kiselina

Prodaje se u obliku praška. Pomešajte 3 kašike borne kiseline i 3 kašike šećera u 2 dl tople vode. Namočite komadiće vate u ovu tečnost i stavite ih na mesta gde se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina uništiti.

Tegla za cveće

Ako ste u dvorištu locirali rov mrava, jednostavno ćete ga uništiti pomoću obične tegle. Jednu veću teglu smestite ravno iznad rova, kroz rupice na dnu tegle ulijte dve litre vrele vode i tako ćete uništiti njihovu naseobinu.

Citrusi

Ne trebaju vam opasni industrijski insekticidi da biste se odbranili od mrava, pomoći će vam limun i pomorandža čije mirise mravi ne podnose. Limunovim sokom poprskajte pragove i simsove prozora. U blenderu napravite pire od pomorandžine kore i jedne šoljice tople vode pa ga polako izlijte u mravlju naseobinu.

Biber

Mravi u vašem domu uglavnom traže šećer, a vi ih iznenadite biberom. Mesta na kojima se skupljaju i kojima putuju posipajte biberom jer ćete im tako poslati poruku da u blizini nema šećera.

SIN VODITELJKE DOBIO DOMAĆI ZADATAK! U 2. razredu su ga PITALI OVO - Ona je MOLILA ZA POMOĆ NA TWITERU! Znate li VI...

Začini

Mravi vole da putuju i u smeru mlevene paprike. Odbijte ih od paprike tako što ćete u posudu ili paketić u kojem je čuvate staviti lovorov list. Sličan trik možete primeniti i na posudama sa šećerom, samo što u tom slučaju možete zalepiti lovorov list na njih jer bi šećer pokupio njegov miris. Unutar kuhinjskih ormarića stavite male vrećice s žalfijom, lovorom ili cimetom jer i njihovi mirisi odbijaju mrave.

Foto: Pixabay

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija