• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

12.08.2020

07:26

KUPIO IMANJE ZA 35 MILIONA EVRA I KRENUO DA GA RENOVIRA Samo nekoliko dana kasnije, svi radovi su obustavljeni zbog NEVEROVATNE SCENE KOJU SU ZATEKLI U PODRUMU

Zanimljivosti

KUPIO IMANJE ZA 35 MILIONA EVRA I KRENUO DA GA RENOVIRA Samo nekoliko dana kasnije, svi radovi su obustavljeni zbog NEVEROVATNE SCENE KOJU SU ZATEKLI U PODRUMU

Podeli vest

Kada su odlučili da renoviraju imanje, nisu ni slutili šta će tamo pronaći.

Radovi na obnovi napuštenog imanja u najprestižnijem delu Pariza, koje je nedavno prodato za 35 miliona evra, obustavljeni su jer je u podrumu vile otkriven leš za koji se pretpostavlja da tu leži više od 30 godina.

Samo nekoliko minuta udaljeno do Palate invalida i zvanične rezidencije francuskog premijera, a nedaleko od nekadašnje kuće Iv Sen Lorana, ogromano, ali potpuno zapušteno imanje u srcu Pariza, bilo je prazno više od 30 godina.

Iza zidina ograde, kako piše Mond, bršljan je izbijao iz napuklih zidova, a na četiri impozantne građevine u kojima je nekada živeo pesnik i dramatičar Fransoa Kope, visile su razvaljene žaluzine. Nekada veoma raskošan vrt, neuređen još od polovine osamdesetih godina, potpuno je zarastao u korov.

 

 

Imanje je u januaru prodato na aukciji koja je trajala manje od 15 minuta. Kupac, Žan-Bernar Lafonta, platio je imanje 35,1 milion evra, gotovo šest puta više od početne cene.

Lafonta, bivši direktor francuske investicione kompanije „Vendel“, a sada direktor vlastite industrijske holding grupe, još u februaru je otpočeo radove da svojoj novostečenoj imovini, koja je pod zaštitom države, vrati bivšu slavu.

Međutim, radnici su u podrumu vile pronašli leš i to je potpuno obustavilo radove. Kako su na telu otkrivene rane, polomljene kosti i posekotine od noža, policija je otvorila istragu o ubistvu.

Dokumenta koja su pronađena omogućila su vlastima da identifikuje preminulog i ustanove da je smrt nastupila pre, otprilike, 30 godina.

„Radi se o čoveku bez stalnog prebivališta koji je imao problema sa alkoholom“, rekao je za Mond izvor iz policije, kako prenosi Gardijan.

„Verovatno je stradao u tuči sa još nekim ko je živeo na margini... Ali nije jasno da li je ubijen u vili ili je tamo sakriven posle ubistva. Verovatno nikada nećemo saznati ko je odgovoran, a sasvim je moguće da je i ubica već mrtav“, kažu u policiji.

Novi vlasnik je odbio da komentariše ovaj slučaj za koji se tek nedavno saznalo, a radovi na napuštenom imanju trebalo bi da budu nastavljeni od jeseni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija