• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2020

21:09

OPŠTA PANIKA U SRBIJI! Pamtiće se 1999. godina ne samo zbog NATO-a! LETOVI otkazani, SPUŠTENE ROLETNE, a evo ZAŠTO!

Zanimljivosti

OPŠTA PANIKA U SRBIJI! Pamtiće se 1999. godina ne samo zbog NATO-a! LETOVI otkazani, SPUŠTENE ROLETNE, a evo ZAŠTO!

Podeli vest

Mnogi se sećaju!

Većina građana Srbije 1999. godinu, pored bombardovanja SR Jugoslavije od strane NATO pakta, pamti i po jednom događaju. Naime, mnogi se sećaju verovatno najpoznatijeg pomračenja Sunca na našim prostorima.

NAJTUŽNIJA SRPSKA IMENA! Roditelji ih daju deci, a ni NE ZNAJU njihovo pravo značenje! Ime STADIJA ima tužnu PROŠLOST!

Tačno 11. avgusta 1999. godine desilo se pomračenje Sunca koje se videlo u delovima Evrope, Bliskog istoka i Azije. Tada je u narodu vladala jedna doza prave opšte histerije i panike.

Tog 11. avgusta ulice su bile puste u srpskim gradovima.

Vlasti u Srbiji upozoravale su tada građane da, pre samog pomračenja Sunca, navuku roletne, udalje se od prozora i ostanu u svom domu dok sam prirodni fenomen ne prođe.

GAĐAO KOMŠIJU TANJIROM SA TERASE! A onda ga je kazna stigla, U SLEDEĆOJ SEKUNDI JE PAO! (HIT VIDEO)

“U zatvorenoj prostoriji, bilo kod kuće, ili pak na radnom mestu, treba spustiti roletne na prozorima, ili se udaljiti od prozora, kako pogled ne bi nesvesno bio upućen prema Suncu, a bez zaštitnih sredstava”, bila je poruka iz Dnevnika RTS-a 1999. godine, kao i da:

“Ko ne mora, posebno deca i stariji, ne treba da izlaze iz kuće za vreme pomračenja niti da posmatraju pojavu”.

Tada su data upozorenja putem medija na ubrzan rad srca, grčeve u želucu, svrab kože, skok pritiska ili šećera, pa čak i na učestalo mokrenje.

Nadležni su te godine građanima poručivali svašta od toga da će delimično ili potpuno oslepeti, pa do toga da je potrebno da sklone decu od zračenja. Celo pomračenje Sunca bilo je medijski predstavljeno kao neki smak sveta.Tokom sat i po ovog prirodnog fenomena gradovi u našoj zemlji bili su potpuno pusti.

BILA JE NAJMLAĐI DIPLOMIRANI STUDENT! Jelicu Sretenović je OTAC NAPUSTO, MUŽ joj je iznenada UMRO - Gluma je SPASILA!

Bilo je i onih “hrabrih” koji su odlučili da ipak posmatraju taj prirodni fenomen pa su izašli napolje i gledali pomračenje Sunca kroz maske za zavarivanje, nagaravljena stakla i druga pomoćna sredstva.

Isto tako, tog 11. avgusta nisu radile prodavnice, državne ustanove i banke, a čak je i naš tadašnji nacionalni avio-prevoznik JAT otkazao letove do 2 popodne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija