• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2020

08:41

SABLASNO! Ova radio stanica POLA VEKA emituje OVAJ ZVUK - Niko ne zna ko ga PUŠTA, ni odakle dopire! (VIDEO)

Zanimljivosti

SABLASNO! Ova radio stanica POLA VEKA emituje OVAJ ZVUK - Niko ne zna ko ga PUŠTA, ni odakle dopire! (VIDEO)

Podeli vest

Zvuk je toliko iritantan!

Na svetu postoji mali milion radio-stanica koje su manje ili više popularne, ali uvek se zna ko stoji iza njih i odakle se emituju.

Ipak…postoji jedna stanica pod nazivom MDZhB koja svojim postojanjem ledi krv u žilama svih koji nabasaju na njih.

NISAM JEDINA KOJU JE SILOVAO FILMSKI MOĆNIK! Glumica izašla sa JOŠ ŠOKANTNIH DETALJA - Te žene ćute, upadaju u depresiju, odaju se alkoholu!

Stanica, naime već 50 godina iz Rusije emituje sablasni signal, prazan zvuk koji nikako da se ugasi. Poruka UVB 76 izgovorena je na ruskom akcentu, a posle nje je usledila serija kodova sastavljena od reči i brojeva. Šta oni znače – niko ne zna.

Nakon što poruka bude izgovorena, karakteristično zujanje radiofrekvencije vraća se i traje. I traje. I traje. I tako već pola veka. Teoretičari zavera na internetu tvrde da se radi o klasičnom projektu ruske vojske, šifrovanom načinu komunikacije koji ima svoju svrhu.

“Tajni kod ne može da razbije niko sem osoba kome je namenjen. Deluje da je stanica korišćena za neku vrstu interne komunikacije ruskih špijuna i vojske”, napisao je jedan mladi stručnjak iz informatike na Tviteru.

Stanica MDZhB u međuvremenu polako kod radio-amatera postaje kultna. Stalno je prate, osluškuju, pokušavaju da dokuče kakve se poruke zujanjem i pištanjem šalju.

PODOČNJACI I USNE BEZ SJAJA! Sofija Rajović BEZ TRUNKE ŠMINKE - glumica pokazala svoju PRIRODNU LEPOTU! (FOTO)

Poslednja u nizu teorija je ona o “Mrtva ruka” signalu. Naime, teoretičari zavere tvrde da bi u slučaju nuklearnog napada na Rusiju stanica istog trenutka prestala da se emituje, te da bi upravo ona proizvela automatski odgovor kodom na neprijatelja.

BONUS VIDEO:

POSLE 8 DECENIJA PRVI AVION SLETEO NA GORSKI AERODROM GALOVIĆI!

EKSKLUZIVNO! SAMO U INFORMERU! Đani Ćurčić petkom najavljuje fudbalski vikend! SVE ĆE DA GORI!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija