• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Magazin Novosti

18.09.2020

13:26

NIJEDAN DIZNIJEV JUNAK NEMA MAJKU?! Evo zbog čega je to tako

Zanimljivosti

NIJEDAN DIZNIJEV JUNAK NEMA MAJKU?! Evo zbog čega je to tako

Podeli vest

Don Han otkriva šokantnu priču iz prošlosti Volta Diznija koja bi mogla da se pripiše njegovim filmovima u kojima izostavlja ili ne prikazuje mame

Kad razmislite, u Diznijevim filmovima zaista često nedostaju likovi majke. Dečji likovi ih ili izgube pre nego što film uopšte započne ili se oni uopšte ne pominju. Mala Sirena, Lepotica, Aladin i mnogi drugi likovi su glavni junaci i predstavnici brenda Dizni. Ono što je njima svima zajedničko je da o njihovim roditeljima ne znamo skoro ništa.

3.000 GODINA JE BIO MRTAV, A ONDA SU MU TRAŽILI PASOŠ! Misterija vezana za RAMZESA II i danas se prepričava! (FOTO)

Interesantan intervju da je dugogodišnji Diznijiev producent Don Han u kom iznosi svoje dve teorije o tome zašto se u Diznijevim filmovima retko javljaju roditelji, ili tačnije, lik mame. Jedna teorija dolazi sa praktičnog stanovišta, dok druga teorija potiče iz zaista tragične priče iz prošlosti Volta Diznija.

- Jedan od razloga je praktičan, jer filmovi traju 80 ili 90 minuta, a Diznijevi filmovi govore o odrastanju. Mnogo je brže da likovi odrastu kad im oduzmete roditelje - ističe Don.

Ima smisla. Naravno, mnoge bajke na kojima se temelje filmovi uključuju i smrt roditelja, a Dizni ostaje pri vernom originalnom materijalu.

- Bambijeva majka strada, pa on mora sam da odraste. Bela ima samo oca, ali se on izgubi, pa ona mora da zakorači u tu fazu odrastanja - objasnio je.

Ipak, sledeća teorija o nedostatku majčinskih likova nije sjajna, potresna je i potiče iz malo poznate priče o čoveku koji stoji iza magije brojih crtaća i junaka, o samom Voltu Dizniju. Zapravo Han objašnjava da je Dizni kupio roditeljima kuću, a u njoj jedna peć nije bila sasvim ispavna.

- Morali su da dođu momci iz studija i poprave peć, ali kada su se mama i tata uselili, plin iz peći je procurio i majka je preminula. Kućna pomoćnica je sutradan ujutro izvukla majku i oca na travnjak ispred kuće. Ocu je bilo loše i otišao je u bolnicu, ali majka je preminula.

Han ističe da Dizni nikada o tome nije pričao, a takođe niko iz njegove blizine nije želeo da priča o tome. Nikad nije govorio o tom vremenu, jer se lično osećao odgovornim za nesreću roditelja.

Dok se Hanovo objašnjenje čini potpuno smislenim, drugi se pitaju da li je razlog što Dizni i drugi tvorci animiranih filmova ne uključuju majke puno mračnije prirode i sa nekom, možda čak i podsvesnom, skrivenom porukom.

 

BONUS VIDEO

STIŽE NAM ŠEĆERNI VIKEND! Počinju - Najslađi ukusi Beograda!

DOBRODOŠLI U MOJU AZBUKU BEOGRADA: Evo zbog čega bi i sam Njegoš bio ponosan na svoju ulicu na Vračaru


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija