• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: muskimagazin.rs/informer.rs

20.10.2020

19:50

OVE TAJNE LOGO ZNAKOVA NISTE ZNALI! Šta se krije iza ZAGRIŽENE JABUKE, a ovaj poznati brend inspiraciju za LOGO PRONAŠAO JE U TOALETU!

Zanimljivosti

OVE TAJNE LOGO ZNAKOVA NISTE ZNALI! Šta se krije iza ZAGRIŽENE JABUKE, a ovaj poznati brend inspiraciju za LOGO PRONAŠAO JE U TOALETU!

Podeli vest

Da ne poveruješ...

Logoi svetski poznatih kompanija prate nas gde god da krenemo. U 90% slučajeva, nemamo predstavu koje značenje kriju ove naizgled apstraktne linije.

Ostaćete zatečeni kad sazanete koliko su zapravo genijalni.

1. Apple

Sigurni smo da svi prepoznajete znak zagrižene jabuke za koju mnogi kažu da je simbol prvog greha. Međutim, istina o ovom znaku je malo drugačija. Dizajner i kreator ovog logoa, Rob Janof, odlučio je da jabuka bude zagrižena kako bi ljudi lakše prepoznali o kojem voću je reč. Zagrižena jabuka je simbol koji je prepoznatljiv i koji se pojavljuje vekovima kroz ljudsku istoriju, pa je to bio logičan izbor.

Foto: Reuters

2. Ferrari

Konj koji se propinje možda je i poznatiji od samog Ferrari brenda, ali priča kako je ovaj konj postao simbol ove kompanije je nešto što nikada niste očekivali. Iako su svi mislili da konj simboliše konjske snage, istina je malo drugačija. Enzo Ferari je rekao da je italijanski pilot Frančesko Baraka nosio ovaj simbol na svom automobilu, a on je taj emblem poklonio Enzovoj majci koja je kasnije to iskoristila kao simbol Ferrari brenda.

Foto: Vikipedija/Printskrin

3. Vikipedija

Vikipedija je verovatno najveća svetska enciklopedija, a njen logo je poznat svuda na svetu. Ovaj logo napravljen je od puzli na kojima se nalaze različita slova. Kada se ta slova spoje ona ispisuju reč VIKIPEDIJA, a prazna mesta simbolišu to da se ova enciklopedija uvek popunjava i da nikada neće biti potpuna.

Foto: AP PHOTO

4. Android

Logo Android brenda je mali zeleni robot kojeg svi mnogo volimo. Međutim, dizajner ovog znaka, Irina Blok je priznala da je inspiraciju za ovaj logo našla u znakovima za toalet. Ona je rekla da su to oblici koje će svako na svetu prepoznati, a Android logo je upravo mešavina tog logoa.

Foto: Tanjug

5. McDonals's

Nećete verovati kada vam budemo rekli istinu koja se krije iza McDonald's logoa. Osim što jasno predstavlja slovo M, žuti oblici zapravo treba da posećaju na grudi žene. Psiholog Luis Česking je odgovarn za kreaciju ovog logoa i on je rekao da će muškarci na ovaj način osetiti privlačenje prema McDonald's- u jer su grudi uvek u muškoj podsvesti. Takođe, će i mališani pronaći vezu, jer su majčine grudi i u njihovoj podsvesti.

Foto: AP PHOTO

6. BMW

Verovanto ste i vi čuli da Logo BMW-a predstavlja elise propelera jer je ovaj brend prvo proizvodio avione. Ako jeste čuli za ovaj trač, onda vam moramo reći da je netačan. Plavi i beli kvadrati jednostavno simbolišu zastavu Bavarske, sa čijih prostora je i potekao čuveni automobilski brend.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija