• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

02.01.2021

10:15

DONELI STE NOVOGODIŠNJE ODLUKE? Evo kako da ih sa drugima ostvarite u 2021. godini!

Zanimljivosti

DONELI STE NOVOGODIŠNJE ODLUKE? Evo kako da ih sa drugima ostvarite u 2021. godini!

Podeli vest

Kraj kalendarske godine pravo je vreme da sumirate utiske i napravite strategiju za naredni period. Razumni ciljevi, zasnovani na činjenicama, jesu pravi način da ostvarite stabilan uspeh

Odakle početi?

Ako odgovorite na sledeća pitanja, rešenje će se samo pokazati.

1. Šta su vaši najveći uspesi u 2020. godini?

Setite se onih dana kada ste na počinak otišli spokojni i srećni.

Trenuci pred spavanje, mada to ne želite, vreme su kada najveće brige isplivaju. Odjednom u pola noći shvatite da već četiri sata razmišljate o problemu koji vas čeka sledeće nedelje. Zaboravite te dane.

Ne mislite o trenutnim uspesima; koncentrišite se na one trenutke potpunog zadovoljstva u kojima ste znali da vaše poslovanje ima viši smisao, kao onda kada vam se klijent javi da kaže da ste mu vašim proizvodom ili savetom promenili život.

To je ono što je zaista važno.

Kada znate koji su to trenuci bili, razmišljajte o tome šta je u vašoj moći da i u narednoj godini takvih trenutaka bude što više.

2. Ko vam je u ovoj godini pružio najviše podrške?

Ako uspete da nabrojite pet prijatelja, kolega, saradnika, članova porodice… 2019. je za vas bila dobra godina.

I upravo to je razlog zašto vaše novogodišnje odluke za 2021. Godinu treba da imaju veze i sa ovim ljudima. Dobri, iskreni odnosi zahtevaju predanost. Zato se potrudite da za svaku od ovih osoba pronađete vreme koje ćete im posvetiti. Neka vam to bude jedan od ciljeva.

Foto: Pixabay

Nova 2021.

3. Šta je stvarni razlog za najuspešnije trenutke u prethodnoj godini?

Setite se dobrih trenutaka. Kada vam je išlo baš dobro, zašto se to dogodilo? Strategija, marketinška kampanja, odlična ulaganja? Koji god da je odgovor, to treba da nastavite i sledeće godine. Isto važi i za privatni život.

Ako ste otkrili formulu, utoliko bolje. Trudite se da makar ponovite već ostvareni uspeh. Nekada je bolje osloniti se na proverenu ideju.

4. Kada su vaši zaposleni bili najzadovoljniji?

Ako ste vlasnik malog biznisa, napravite anonimnu anketu među zaposlenima – tražite im da zapišu i opišu trenutke svog najvećeg zadovoljstva na poslu i razloge zbog kojih su se tako osećali. Vaša novogodišnja odluka je da im obezbedite još takvih trenutaka.

Kada razmišljate o budućnosti, verovatno je da se koncentrišete na načine da poboljšate svoj život. U poslu a i u životu, poboljšanja moraju zaista da osete svi. I vaši prijatelji, i vaša prodica, i vaši partneri, i vaši zaposleni.

Zato je mišljenje vaših kolega ključno. Pokušajte da ubuduće unapređujete i svoj život a i tuđe živote.

Ne dozvolite da vam brz prolazak praznika pokvari novogodišnju atmosferu.

Nastavite da pucate of entuzijazma. A što se novogodišnjih odluka tiče, posmatrajte novogodišnje odluke kao finansijsku konstrukciju, isto kao kada stvarate svoju poslovnu strategiju. Potrudite se da kontrolišete rashode i pravilno ulažete. Ulažite u ljudstvo i sredstva, ostvarite profit i polako dođite do finansijskog i ličnog uspeha. I, naravno, više vežbajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija