• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2021

09:45

OVO JE DATUM KADA KREĆEMO U POHOD NA VANZEMALJCE! Događaj koji će PROMENITI SVE - nema više STAJANJA

Zanimljivosti

OVO JE DATUM KADA KREĆEMO U POHOD NA VANZEMALJCE! Događaj koji će PROMENITI SVE - nema više STAJANJA

Podeli vest

Ukoliko to već niste uradili, obeležite 18. februar kao datum kada će Nasin rover "Perservanc" sleteti na Mars. Ovaj događaj biće emitovan na NASA TV, a biće dostupan i onlajn širom sveta. Ovaj potez nagoveštava da će Nasina potraga za vanzemaljskim životom tokom 2021. godine itekako biti ubrzana, piše Forbes.com

Ovo je veoma važna misija. Istrajnost je ključni adut u Nasinoj potrazi za mikrobnim životom na crvenoj planeti, a to je samo početak.

Narednih nekoliko godina rover "Perservanc" će ispitivati zanimljiva okruženja u kojima je nekada prodirala voda. Na taj način će Nasa uzeti uzorke sa putovanja, koji će krajem decenije poslužiti radi detaljne analize.

Foto: Pixabay

Vanzemaljci

Ne treba da zaboravimo da i druge zemlje posežu za Marsom sada i u bliskoj budućnosti - Kina i Ujedinjeni Arapski Emirati. Evropa planira da pošalje još jedan Marsov rover koji treba da traži život na crvenoj planeti.

Jupiter, Saturn, Neputn i Uran domaćini su mnoštvu ledenih Meseca koji bi takođe mogli biti naseljivi za život. To će biti prvi koraci u potrazi sa životom van kuće ili preseljenjem u svemir.

Takođe, Nasin telefon "Džejsm Veb" mogao bi u narednim godinama da podstakne razvoj studija i nove tehnologije , kao i moćnih teleskopa.

Godinu koja je pred nama možemo da posmatramo kao godinu u kojoj će potraga za vanzemaljskim životom biti ubrzana. Gde će nas to odvesti, ostaje nam da vidimo, ali je sigurno da će to baciti potpuno novo svetlo na saznanja o dragocenoj planeti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
xxdet

pre 3 godine

Mogu oni da slete gde hoce ali u video igricama i filmovima. Efekti su jako napredovali. Moraju da pravdaju tolike pare koje dobijaju. Ne mogu ni da izadju iz zemljine atmosfere a kamoli da slecu na mars ili bilo gde drugde.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija