• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: istorijskizabavnik.rs

15.01.2021

07:17

PITANJE IZ ISTORIJE ZA MILION DOLARA! Takmičar je odgovorio tačno i postao milioner, a da li biste vi znali ODGOVOR? /VIDEO/

Zanimljivosti

PITANJE IZ ISTORIJE ZA MILION DOLARA! Takmičar je odgovorio tačno i postao milioner, a da li biste vi znali ODGOVOR? /VIDEO/

Podeli vest

Ovo je bio treći put u poslednjih godinu dana da je u “Milioneru” takmičar odgovorio na poslednje, najteže pitanje i tako “postao milioner”. I opet - pitanje je bilo iz oblasti istorije!

Ipak, ovoga puta reč je bila o specijalnoj epizodi u kojoj su se takmičile poznate ličnosti i novac išao u humanitarne svrhe. Kuvar i osnivača restorana “Momofuku” Dejvid Čeng tako je postao prva poznata ličnost koja je uspela da osvoji glavnu nagradu i “postane milioner”.

Novac je donirao dobrotvornoj organizaciji koja pomaže radnicima restorana pogođenim pandemijom koronavirusa.

Ipak, tome su prethodili napeti trenuci tokom kojih je voditelj Džimi Kimel pročitao pitanje:

"Iako predsednik i njegova žena nikad nisu pipnuli prekidač za uključivanje svetla iz straha da ih ne ubije, koji američki predsednik je prvi imao struju u Beloj kući?"

Ponuđeni odgovori bili su:

a) Julisiz Simpson Grant

b) Bendžamin Harison

c) Čester A. Artur

d) Endru Džonson

Čeng je imao osvojenih pola miliona dolara, a ako bi pogrešno odgovorio, pao bi na 32.000. Iako nije znao odgovor, odlučio je da nastavi dalje i u pomoć pozvao svoju prijateljicu novinarku I-Es-Pi-Ena Minu Kajms. Ona nije bila sigurna, ali je ipak dala odgovor.

Kako su ovi napeti trenuci izgledali možete pogledati ovde:

A, ako vas zanima, tačan odgovor bio je - b) Bendžamin Harison!

Bendžamin Harison je bio dvadeset treći predsednik Sjedinjenih Američkih Država koji je na ovom položaju bio između 1889. i 1893. godine. Njegova administracija je najbolje poznata po velikom broju zakona donetih zakona, po tome što su federalni troškovi dostigli milijardu dolara… i činjenici da je tokom njegovog mandata Bela kuća po prvi put u istoriji elektrifikovana.

Struja je u rezidenciju predsednika SAD uvedena 1891. iako je u to vreme postojalo tek nekoliko ljudi dovoljno hrabrih da je zapravo koriste. Harison i njegova supruga Karolin nisu bili među tim “junacima”.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
i šta sada

pre 3 godine

ja sam tačno odgovrio , ne zezam. ima li bar 100 dolara za mene kada već pitate

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija