• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

19.01.2021

19:50

5 NAJSLAĐIH ŠTENACA! Ove rase pasa su potpuno NEODOLJIVE - UMILJATI I UVEK SPREMNI ZA IGRU!

Zanimljivosti

5 NAJSLAĐIH ŠTENACA! Ove rase pasa su potpuno NEODOLJIVE - UMILJATI I UVEK SPREMNI ZA IGRU!

Podeli vest

Mladi štenci su sami po sebi veoma slatki i uvek nas rastope. Ipak, postoje rase čiji se mladunci izdvajaju od ostalih svojom lepotom, umiljatošću ili temperamentom.

 

Engleski buldog
Engleski buldog je rasa pasa čiji su štenci vrlo aktivni, ali tu treba biti oprezan. Poznato je da ovi štenci imaju specifičnu građu i da se zato može desiti da se lako povrede.

Zato morate voditi mnogo računa o ovim štencima. Najbolje je da spavaju i jedu u vašoj blizini, kako biste mogli da ih kontrolišete.

Uz stepenice ih obavezno nosite i nemojte im dozvoliti da mnogo skaču i da budu preterano aktivni.

Takođe, treba da znate da štenci engleskog buldoga često imaju poremećaj u disanju koje može biti dosta bučno, naročito u toku neke fizičke aktivnosti.

Ovi štenci zahtevaju stalan nadzor veterinara i hranu visokog kvaliteta. Engleski buldog nije agresivan, ali nije ni previše poslušan pas.

Zlatni retriver
Zlatni retriver je pas koji će vam praviti društvo u dugim šetnjama i trčanju. Ovaj pas ima snažnu građu tela i uvek je spreman za neku aktivnost.

Zlatni retriver je veoma druželjubiv kako prema deci i svojim vlasnicima tako i prema strancima. Ovaj pas ima nežan karakter i lako ga je dresirati.

Labrador retriver
Još jedna od najpopularnijih rasa pasa čiji su štenci jako slatki i neodoljivi jeste labrador retriver. Ovo je pas većih dimenzija, ali jako umiljat.

Smatra se da je prilično lak za održavanje i generalno je dobrog zdravlja. Ipak, ne bi trebalo da mu dajete velike količine hrane, naročito ako su u pitanju štenci, jer ova rasa je sklona gojenju.

Labrador retriver se odlično slaže sa decom, jako je inteligentan i lako ga je dresirati. Ako imate veliko dvorište i ako razmišljate koje štene da kupite, predlažemo vam da se odlučite za labradora retrivera jer on će sigurno doneti zabavu i mnogo veselih momenata vama i vašoj porodici.

Nemački patuljasti špic
Na listi pasa koji imaju najslađe štence je svakako i nemački patuljasti špic. Ova rasa se smatra jednom od najinteligentnijih patuljastih rasa pasa i veoma ga je lako dresirati.

Ono što je naročito pogodno je što ga možete nositi svuda sa sobom.

Održavanje ove rase je jednostavno, pa je dovoljno samo jednom nedeljno ga pročešljati. Imajte na umu da ovaj pas voli društvo i da ga ne smete dugo ostavljati samog kod kuće.

Samojed
Samojed je od davnina poznat kao porodičan pas blagog temperamenta i veoma čvrstog karaktera. Ovi psi su vrlo aktivni i vole da se igraju sa decom.

Ukoliko ste nabavili štene samojeda, morate znati da je ova rasa dosta tvrodglava i da je potrebno da budete strpljivi kod njegovog dresiranja.

Važno je da uvek osmislite neku aktivnost za samojeda, jer ne vole da se osećaju zapostavljeno. Često laju samo da bi privukli pažnju svojih vlasnika i veoma su druželjubivi.

Samojedi su jako aktivni pa im treba obezbediti dosta fizičke aktivnosti. Takođe, njihovo održavanje je prilično zahtevno jer se dosta linjaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija