• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS / Informer

28.01.2021

12:26

RAZNEŽIĆE I NAJTVRĐA SRCA! Simba je prvi singapurski lavić rođen posle asistirane oplodnje!

Zanimljivosti

RAZNEŽIĆE I NAJTVRĐA SRCA! Simba je prvi singapurski lavić rođen posle asistirane oplodnje!

Podeli vest

Park prirode u Singapuru objavio je fotografije i video-snimke svog prvog mladunčeta lavova rođenog nakon asistirane oplodnje

Simba je rođen 23. oktobra 2020. godine, nakon što je veterinarski tim u rezervatu divljih životinja u Singapuru (Wildlife Reserves Singapore) uspešno izvršio proces asistirane inseminacije njegove majke Kajle u julu, javlja Rojters.

Foto: printscreen RTS

Simba je prvi singapurski lavić rođen posle asistirane oplodnje!

Otac Mufasa, nažalost, nije preživeo postupak elektroejakulacije koji je korišćen prošlog januara za prikupljanje sperme.

Prema navodima singapurskog rezervata prirode, 20-godišnji Mufasa tokom života nije imao potomstvo. Razlog za to je njegovo agresivno ponašanje, zbog čega je udruživanje sa ženkama bilo izbegavano.

Foto: printscreen RTS

Simba je prvi singapurski lavić rođen posle asistirane oplodnje!

Predstavnici rezervata kažu da Kajla nije mogla pravilno da hrani svoje mladunče i da osoblje rezervata zbog toga od prvog dana učestvovalo u hranjenju, najpre pripremajući mleko, a kasnije i drugu hranu.

Simba raste i zdrav je. Majka i sin tek treba da se upoznaju sa ostatkom porodice.

Foto: printscreen RTS

Simba je prvi singapurski lavić rođen posle asistirane oplodnje!

Lavica u Južnoj Africi donela je na svet prve mladunce lavova na svetu nakon asistirane inseminacije u septembru 2019. godine, saopštio je tada Univerzitet u Pretoriji, koji je vodio postupak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija