• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr / Informer

24.02.2021

18:00

RAZVOD GA JE SKUPO KOŠTAO! Mora da plati ženi što je obavljala kućne poslove!

Zanimljivosti

RAZVOD GA JE SKUPO KOŠTAO! Mora da plati ženi što je obavljala kućne poslove!

Podeli vest

Žena je zatražila novčanu naknadu tvrdeći da Čen sve ove godine nije radio ništa od kućanskih poslova, niti je brinuo o njihovom sinu

Sud u Pekingu nakon razvoda bračnog para naredio je muškarcu da plati ženi kompenzaciju za sve kućne poslove koje je obavljala tokom braka. Kako je sud naložio, žena bi trebalo da dobije 50.000 juana (6.700) evra za pet godina neplaćenog rada.

- Kućni poslovi su ovakvom presudom potcenjeni, da bi platio dadilju u Pekingu na godinu dana košta više od 50.000 juana - komentarisali su neki, dok su drugi dodali kako bi muškarci prvenstveno trebalo da pomognu u kućnim poslovima.

Muškarac Čen je popunio papire za razvod od svoje supruge Vang prošle godine, a u braku su bili od 2015.

Foto: Pixabay

Mora da plati ženi što je obavljala kućne poslove

Ona je najpre nije želela da potpiše papire, a kasnije je zatražila novčanu naknadu tvrdeći da Čen sve ove godine nije radio ništa od kućnih poslova, niti je brinuo o njihovom sinu.

Sudija je rekao novinarima da je nakon razvoda uobičajen proces da se imovina podeli, ali je istakao i da kućni poslovi čine nematerijalnu imovinsku vrednost i da joj zbog toga suprug mora mesečno isplaćivati 2000 juana.

Prema novom zakonu u Kini koji je na snagu stupio ove godine, supružnik ima pravo tražiti naknadu prilikom razvoda ako je snosio veću odgovornost u odgoju dece, ako je brinuo o starijim rođacima ili pomagao partneru u vođenju posla. 

Prethodno se takav zahtev mogao podneti samo ako je to bilo navedeno u predbračnom ugovoru, što nije uobičajena praksa u Kini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija