• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lovesensa/informer.rs

02.03.2021

15:24

OVA BILJKA DONOSI NOVAC I ZDRAVLJE! Potrebno je samo da u njeno isprepleteno stablo STAVITE KOVANICU!

Zanimljivosti

OVA BILJKA DONOSI NOVAC I ZDRAVLJE! Potrebno je samo da u njeno isprepleteno stablo STAVITE KOVANICU!

Podeli vest

Feng šui biljka koja donosi zdravlje, sreću, napredak i novac u dom!

Biljka pahira (Pachira aquatica) potiče iz Srednje i Južne Amerike. Ovo drvo je jedno od feng šui biljaka koje donosi sreću i novac u dom. Simbolično se povezuje sa srećom u finansijama i biznisom, i zato se često zove i drvo novca.

U svom prirodnom staništu pahira dostiže visinu i do 17 m. U kućnim uslovima njena visina varira od malih bonsaija, do 60 cm pa do visine od 2 metara. 

Stablo pahire uglavnom čine više manjih isprepletanih u jedno. Listovi su zelene boje, i uglavnom se nalazi po 5 na svakoj grani.

Pahira retko cveta u zatvorenom prostoru. Njen cvet je zanimljiv, krem-bele boje skupljen u veliku metličastu cvast. Plod je dug, ovalan, braon-zelene boje, i podseća na kokosov orah.

Foto: unsplash.com

Kao bonsai pahira postaje neobičan detalj u enterijeru doma. Prema predanju jedan stari siromašni farmer koji je celog života naporno radio nalazi na livadi jednu neobičnu biljku. Pomislio je kako je Bog sigurno čuo njegove molitve i dao mu priliku da se obogati. Odneo je biljku kući, posmatrao je i ispitivao. Pošto je utvrdio da je otporna i da zahteva malo nege počeo je da je gaji. Veoma brzo je potražnja za njom porasla i on se obogatio. Biljku je nazvao drvo novca.

Po feng šuiju pahira donosi zdravlje, sreću, napredak i novac u dom, zbog karakteristika 5 velikih listova koji simbolišu 5 feng šui elemenata: Metal, Drvo, Vodu, Vatru i Zemlju. Zato se i smatra da ima sposobnost da zameni i aktivira slabije elemente ili elemente koji nedostaju u prostoru doma.

Veruje se da ako se u isprepleteno stablo pahire stavi kovanica da će donositi novac, a ako se na nju vežu crvene i zlatne trakice donosiće sreću u dom. Veruje se i da je ova biljka idealan poklon za poslovne ljude i za mladence.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovana

pre 3 godine

Ova biljka donosi novac samo onima koji je prodaju- jako je skupa, a u kucnim uslovima uglavnom pozivi samo nekoliko meseci, ili maksimalno godinu dana ako je neguje neko kome to bas-bas ide od ruke. Ne odgovaraju joj uslovi kod nas- vlaznost, temperature, kolicina svetlosti i sl.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija