• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Daily Mail

30.03.2015

12:25

ŠOKANTNI FILM "HBO": Sajentolozi ucenjuju Travoltu

Showbiz

ŠOKANTNI FILM "HBO": Sajentolozi ucenjuju Travoltu

Podeli vest

Film "Going clear" govori o jezivim metodomama kojima sajentološka crkva u SAD maltretira članove koji i pomisle da napuste ovu organizaciju

 

 

Američka televizija HBO objavila je sinoć dokumentarni film "Going clear", koji razotkriva bolesne metode kojim Sajentološka crkva teroriše svoje članove, koji uopšte i pomisle da napuste ovu organizaciju.

public
Džon Travolta

Po tvrdnji autora filma, u kojem govori veliki broj bivših sajentologa, dugogodišnja vernost glumca Džona Travolte, jednog od najpoznatijih sledbenika ove organizacije, leži u njegovom dosijeu sa mnoštvom kompromitujućih podataka, kojim ga lideri "crkve" ucenjuju.

Travolta je u jednom od niza intimnih razgovora sa liderima organizacije tajno sniman, tako da su brojne tajne koje je otkrio, ostale zapisane na video snimcima, koji bi se našli u javnosti čim bi i pomislio da napusti sajentologiju.

Bivši pripadnici ove "verske zajednice" pričaju u filmu da sajentolozi imaju "logore" u koje šalju sve koji pokažu želju da napuste organizaciju. Tamo su "osuđeni" na 30 časova teškog rada, uz dozvoljenih tri sata spavanja. Metode mučenja su i ribanje poda jezikom, tuča za stolice, ko će prvi da sedne, dok svira "Boemijan rapsodi", pesma grupe Kvin...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija