• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IVAN GAJIĆ

19.01.2016

20:11

"FRAJLE" IDU NA EVROVIZIJU! Ženska pop grupa putuje na takmičenje u Švedsku

Showbiz

"FRAJLE" IDU NA EVROVIZIJU! Ženska pop grupa putuje na takmičenje u Švedsku

Podeli vest

Popularni novosadski četverac najozbiljniji kandidat za srpskog predstavnika na Evrosongu, saznaje Informer

Grupa "Frajle" predstavljaće Srbiju ove godine na izboru za Pesmu Evrovizije, saznaje Informer. Javni servis, koji određuje našeg predstavnika, već uveliko pregovara sa popularnim ženskim četvercem iz Novog Sada.

Kako za sada stoje stvari, "Frajle" su na korak od toga da zvanično predstavljaju Srbiju na izboru za Pesmu Evrovizije, koja će se održati u maju u u Švedskoj.

Velika čast

Povratak Hrvatske i BiH na takmičenju

Hrvatska i Bosna se vraćaju na Evrosong posle tri godine pauze zbog finansijskih poteškoća. Tako da će se posle dužeg vremena na muzičkom takmičenju u Švedskoj okupiti cela bivša Jugoslavija. Hrvati još nisu odlučili ko će braniti boje njihove zastave, dok će Bosnu drugi put predstavljati pevač Din, ali ovog puta u duetu sa koleginicom Dalal.

- Čim se završila prošla Evrovizija, na kojoj nas je predstavljala Bojana Stamenov, čelnici RTS počeli su da razmišljaju o predstavniku za 2016. godinu u Stokholmu. "Frajle" su im bile među prvim pikovima jer odlično pevaju i atraktivne su za scenu. Zbog lošeg finansijskog stanja u zemlji odustalo se od Beovizije i takmičenja pevača, a samim tim i gala programa. Tako da će ove, kao i prethodnih nekoliko godina, izbor našeg predstavnika biti u studiju RTS - priča naš dobro obavešteni izvor i dodaje:
- "Frajle" će izvesti tri pesme, a publika će svojim glasovima presuditi kojom će se takmičiti u Švedskoj.

Portparolka "Frajli" potvrdila je naša saznanja.
- Pregovori sa RTS-om su u toku. Mi smo dobili ponudu, ali još ništa nije jasno definisano i odlučeno. Ovih dana ćemo imati više informacija koje ćemo moći da podelimo sa vama. Svakako da bi nam bila velika čast da svoju zemlju predstavljamo u svetu - rekla nam je Jovana, menadžerka grupe "Frajle".

Šansa za mlade

Promo

Saša Milošević Mare, kompozitor koji je dva puta bio deo naše delegacije na ovom muzičkom takmičenju, ističe da nema ništa protiv da nas "Frajle" predstavljaju, ali da on ipak preferira takmičenje domaćih izvođača.

- Ako RTS misli da bi "Frajle" trebalo da idu na Evrosong i da imaju dobru pesmu, što da ne. One su sjajne! Ipak, ja sam za to da se napravi festival poput Beovizije. Pošto je pop muzika u Srbiji praktično mrtva, ovo bi bila šansa da se afirmišu mladi kompozitori, muzičari, ali i oni najbolji. Iskreno, ako nema para, najbolje je da se ne ide na Evrosong. Jednom sam išao sa finansijskom podrškom, a drugi put bez, ogromna je razlika - kaže Milošević.

Predstavnik Srbije na Evroviziji 2009. Marko Kon smatra da bi talentovane Novosađanke bile pun pogodak.
- "Frajle" su super, veoma su zanimljive i autentične. Sjajni su muzičari. Ako se već ide po ključu, onda su one prava stvar. Ja sam fan Beovizije, pobedio sam na poslednjoj. Sviđalo mi se što smo imali našu Evroviziju pre one prave - iskren je Kon.

 


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MrVlaxs

pre 8 godina

Slazem se sa Maretom i Konom treba nam BEOVIZIJA! Da mogu svi da se takmice pa ko bude bio najbolji neka nas predstavlja. Taman ce tada svi imati jednake sanse, od velikih zvezda pa do amatera :)

Lud HD

pre 8 godina

Frajle nikako nisu za esc...Za nas bi najbolje bilo da posaljemo Jelenu Karleusu;Milicu Pa lovic ili Adila......

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija