• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.Š.

31.01.2016

15:22

MILOŠ BIKOVIĆ PRIŽELJKUJE: Voleo bih da glumim kod Emira Kusturice!

Showbiz

MILOŠ BIKOVIĆ PRIŽELJKUJE: Voleo bih da glumim kod Emira Kusturice!

Podeli vest

Miloš Biković bi voleo da igra u filmu Emira Kusturice. Posle saradnje s Nikitom Mihalkovim u "Sunčanici", mladi glumac priželjkuje ulogu u jednom od narednih Kustinih filmova. Biković smatra da su i srpski i ruski režiser mnogo uradili za svoj narod

- Naravno da bih se radovao Kustinom pozivu. S Mihalkovim sam radio, a Kusturicu veoma cenim i uvažavam, on je mnogo uradio za našu kulturu - kaže Biković za naš list, i dodaje:

28 godina ima Miloš

- Devedesetih godina, kada je i Rusiji i Srbiji bilo veoma teško, mnogo teže nego danas, Kusturica i Mihalkov učinili su mnogo za svoj narod. Bili su jedinstveni, vizitkarte svojih zemalja. Srbija je preko Kusturice tada mogla nešto da kaže. To isto je tih godina i Mihalkov uradio za Rusiju. Oni su na neki način izabrani od svojih naroda da budu čuvari svesti.

Jedan od najtraženijih glumaca mlađe generacije oduševljen je Kustinim drvenim selom na Mećavniku.

Prijateljima čitam svoje pesme

Biković se u slobodno vreme bavi pisanjem poezije.
- Ja se veoma bojažljivo odnosim prema svojim stihovima. Prijateljima ponekad pročitam ponešto kad popijemo. Ne smatram to visokom poezijom, zašto bih nekoga opterećivao svojim pisanjem?

- To je u neku ruku centar sveta, a ne kraj sveta. Kusturica je to uspeo svojom kreativnom snagom, snagom duha. To je samo pokazatelj "specifične težine" koju jedan čovek može da pridobije. Ja mislim da je to i dar od boga, ali isto toliko sam uveren da je to moguće zadobiti, postići i da to zavisi i od nas - smatra umetnik.

Biković priznaje da je dosta naučio od Mihalkova, zahvaljujući kojem je postao poznat u Rusiji.

- Mislim da ću ceo život sagledavati ono što sam od Mihalkova naučio i što učim i dan-danas. Ono što Mihalkov ima, a mislim da to isto ima i Emir Kusturica, jeste neverovatna snaga koja proizilazi iz integriteta ličnosti, iz izgrađenog duha, iz formirane estetike, iz harmonije misli, dela i reči. Ne mogu da kažem da sam to naučio, to je ono čemu se divim.


DEVOJKE, BIKOVIĆ JE PONOVO SLOBODAN Miloš više nije u vezi sa seksi Ruskinjom!

EKSKLUZIVNO! MILOŠ BIKOVIĆ: GREŠAN SAM, ali se trudim da budem bolji!

DEVOJKE ĆE PASTI NA GUZE! Miloš Biković objavio prve stihove!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija