• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Bulevar.b92.net/Informer.rs

02.03.2016

18:43

HRVATSKI GLUMAC NEĆE DA ĆUTI: Muka mi je od toga što su Srbi stalno negativci!

Showbiz

HRVATSKI GLUMAC NEĆE DA ĆUTI: Muka mi je od toga što su Srbi stalno negativci!

Podeli vest

Hrvatski glumac Goran Bogdan, koji u kriminalistčkoj seriji "Poslednji panteri" glumi Milana, srpskog kradljivca dijamanata i člana bande Pink Panter, je izjavio kako mu je muka od prikazivanja Srba u negativnom svetlu

Glumac je objasnio zašto takve predrasude uopšte nastaju.

- Problem nije u našoj kriminalističkoj istoriji, već u našoj površnosti. Sve dok se posmatra kroz prizmu površnosti na bilo kom polju mi ćemo biti prikazivani kao negativci. Zato se istorija i ponavlja. Mi sami potvrđujemo sliku koju oni imaju o nama, umesto da je opovrgnemo. Čvrsto verujem da i  mi imamo šta da pokažemo. Međutim sve dok se neko bude ponosio time što je budala ništa se neće promeniti. To je balkanski mentalitet. Lakše je biti budala neko se potruditi - rekao je Bogdan i dodao da mu za tu ulogu nisu bila potrebna dodatna upustva jer je i sam živeo u takvim okolnostima i u potpunosti se poistovetio sa likom.

BIVŠI HRVATSKI TENISER PRIZNAO: Novak je najbolji na svetu, i veliki je šampion!

On je objasnio da dolazi iz Bosne i da je život lika Milana, kojeg igra, donekle i sam živeo.

 

- Milan je nežno stvorenje koje živi u uslovima rata u BiH. On je uvideo da će ga ta nežnost koštati glave, pa se naterao da bude kriminalac kako bi preživeo. Muka mi je od svega toga i sve se nadam da će se to smanjiti - zaključio je glumac.

UŽAS! BOSNA NAGRADILA RATNOG ZLOČINCA: Orić u Vladi BiH ima platu 1.800 evra!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragomir

pre 8 godina

Ономад снимим десет минута ТВ емисије ХРТ1.И онда кренем да анализирам српске речи и такозване хрватске.Мис'им кренем да ,,крстим јариће,,!Комплет су све речи биле српске.Нису они тек тако одабијени од Свецког института за језике ДА ИМ СЕ ХРВАТСКИ ЈЕЗИК призна као самосталан.Једноставно им је речено ДА ГОВОРЕ СРПСКИМ ЈЕЗИКОМ.Штета што нису усвојили Туђманов НОВОХРВАТСКИ ЈЕЗИК?Бато,не да би то била пишијада!

NOKI

pre 8 godina

pravilno napisano SVECKIM to ti je na hrvackom!!! uci novi hrvacki!!!!

Vox

pre 8 godina

Meni je muka kada idim kakvo đubre od serije je kupila državna TV. Odlično za promociju Srbije.

Rolnica

pre 8 godina

@Dragomir A od kud ti da su reci srpske? Srpski nema reci kao siječanj, veljača.... Većina srpskih reci je turskog porekla i latinskog. Reci originalno engleske i francuske. Evo nar je turska rec, hrvatski šipak, abazur Francuska rec abat du Jour , i tako...

NOVICA

pre 8 godina

pa nista novo! satanizovanje Srba od strane hrvata (a bivsih Srba) je samo nacin da se prikriju krvavi zlocini koje su braca hrvati bivsi srbi cinili svojoj braci po krvi Srbima uz blagoslov Vatikana samo da bi se sto veci broj Srba pokatolicio!!! hrvati nikada nece priznati da su u korenu SRBI!!! prokletstvo je to!!!

marconi

pre 8 godina

Ma otkuda vi srbi bedasti znate ča je ča? vi nimate veze blage z ničen, originalni hrvacki jazik je čakavski i više ie srodan z rusken nego li današnji srbski ili hrvatski. Vi srbi bilo katolici ili pravoslavni vi ste nepismeni. Najstariji jazik na balkane je starohrvacki to jest ČAKAVSKI. I ne vredjajte prave hrvate oni nimaju veze s srbima katoličkim - to su vaša braća koljači - jednaki ste. Hrvat čakavac

Marko

pre 7 godina

Samo što taj isti hrvatski glumac Goran Bogdan redovno glumi u hrvatskim (ustaškim) antisrpskim filmovima. Kao npr. Broj 55 u kome se on bori protiv Srba koljača. Grafit na ćirilici "Kolji Veljo, kolji".

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17