• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

14.03.2016

20:36

POBOLJŠANJE Zdravstveno stanje Mire Stupice stabilno!

Showbiz

POBOLJŠANJE Zdravstveno stanje Mire Stupice stabilno!

Podeli vest

Slavna glumica se oporavlja posle moždanog udara. Uočeno blago poboljšanje zdravstvenog stanja

Zdravstveno stanje naše velike dramske umetnice Mire Stupice trenutno je stabilno, a, kako nezvanično saznajemo, uočeni su i znaci blagog poboljšanja.

Poznata glumica je, podsećamo, primljena pre četiri dana na Neurološko odeljenje Urgentnog centra posle pretrpljenog moždanog udara. Iako već u dubokoj starosti (92), Mira Stupica doskora je bila veoma vitalna za svoje godine, pa je prošlog avgusta u krugu najbližih članova porodice i prijatelja, proslavila rođendan. Poslednji put pojavila se u javnosti na Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta (4. aprila), kada je sa kolegama evocirala uspomene na početke JDP, čiju je istoriju sa suprugom Bojanom Stupicom i sama stvarala.

Inače, krajem ove nedelje,  Mira je trebalo da bude i na čelu žirija za dodelu nagrade "Žanka Stokić". Ovo priznanje dodeljuje se od 2003. godine u znak sećanja na jednu od najznačajnijih glumica srpske pozorišne scene, između dva rata. Mira Stupica ne samo da je doživotni predsednik žirija za dodelu uglednog priznanja, već je na njenu inicijativu ono i ustanovljeno.

Predlog da se osnuje nagrada sa imenom Žanke Stokić, uputila je sa scene Narodnog pozorišta povodom proslave sopstvenog jubileja - šest decenija umetničkog rada. Na Mirinu sugestiju ovo priznanje se dodeljuje za "celokupno glumačko stvaralaštvo aktivnog glumca u punoj stvaralačkoj zrelosti", a prvi dobitnik bila je Svetlana Bojković.

MIRA STUPICA U BOLNICI Legendarna glumica doživela moždani udar!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija