• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

09.05.2016

16:32

ISPRAĆENA SUZAMA I MUZIKOM Jadranka Stojaković sahranjena u Banjaluci!

Showbiz

ISPRAĆENA SUZAMA I MUZIKOM Jadranka Stojaković sahranjena u Banjaluci!

Podeli vest

Jadranka Stojaković sahranjena je danas na banjalučkom gradskom groblju Vrbanji, u Aleji zaslužnih građana. Poslednjem ispraćaju prisitvovao je veliki broj građana

Kantautorka Jadranka Stojaković sahranjena je uz melodiju pesme "Što te nema".

Prethodno su se prijatelji, kolege i brojni poštovoci Jadranke Stojaković okupili u Narodnom pozorištu Republike Srpske kako bi odali poslednju počast velikoj jugoslovenskoj kantautorki zabavne muzike i autorka brojnih šansona i šlagera.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a prva se obratila Maja Tatić, koja je sa Jadrankom bila do poslednjeg dana. Nakon rečenice: "Naša draga Jadranka Stojaković uputila se među zvezde“, prisutne je podsetila na njene prve muzičke korake.

BILA JE NJEN ZAŠTITNI ZNAK Jadranka je želela da je sahrane sa gitarom!

Jadrankinim rođacima, prijateljima, RTRS i Socijalnom centru "Ivan Pavao II" stiglo je mnogo telegrama, u kojima su ljudi iz celog sveta izrazli saučešće i tugu zbog odlaska "nežne trubadurke“. Maja Tatić izdvojila je telegram Milene Dravić, u kojem stoji da ju je smrt velikana muzičke scene Jugoslavije i Japana Jadranke Stojaković, duboko potresla.

Jadranka, Japan te obožavao. Mi te volimo i mnogo nam nedostaješ. Čuvaćemo uspomenu na tebe u našim srcima - stoji u poslednjem pozdravu iz Tokija, koji su poslali Jadrankini prijatelji, a koji je pročitala Tatićeva.

I KAMEN DA SUZU PUSTI! Poslednje pismo prijatelja Jadranki Stojaković

Jasna Brkić, zamenica gradonačelnika Banjaluke rekla je da je velika kantautorka "toplog glasa"“ otišla tiho, gotovo neprimetno.

- Jadranka je pripadala svima, a mi smo to osećali. Njena toplina zauvek će ostati u našim srcima. Hvala joj što je bila u našim životima i što je ulepšala Banjaluku. Neka joj je večna slava i hvala – poručila je Brkić.

Dragana Davidovića, bivšeg direktora RTRS, Jadranka je nazivala "duhovnim bratom". Njena muzika, prema njegovom mišljenju, nije samo pečat jednog vremena, već je "mera" za buduće generacije.

Kazumas Mijazaki, prvi sekretar japanske ambasade u BiH, izrazio je duboku žalost i iskreno saučešće, u ime naroda Japana, svima koji su poznavali Jadranku Stojaković. Delove iz Jadrankine biografije „Boje zvuka“, koju je pisala Milka Čeremidžić, govorili su Rajnat Majstorović i Miljka Brđanin. Program je završen pesmom "Sve smo mogli mi“, koju je, uz pratnju Tibora Tišme na gitari, otpevala Maja Tatić.

Milorad Dodik, predsednik RS, po završetku komemoracije, rekao je da je Jadranka je obeležila umetničku scenu i da nesumnjivo pripada velikanima sa ovih prostora, koji su Banjaluci dali internacionalni pečat.

JOKSIMOVIĆ: Moja Jadranka se napokon odmorila!

Neda Ukraden podsetila je na druženja sa Jadrankom na koncertima, u studijima, na festivalima.

- Za Jadranku me vežu dugogodišnje lepe, prijateljske, saradničke, kolegijalne veze. Bile smo generacija, koja je u Sarajevu stasavala u isto vreme – sa tugom se prisećala Ukraden.

Komemoraciji su prisustvovali i Željko Joksimović, Petar Božović, Dado Glišić, Žak Houdek, te druge ličnosti iz političkog i umetničkog miljea Srpske i šire.

(VIDEO) SVE SMO MOGLI MI! Jadranka sad peva anđelima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija