• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Superžena/informer.rs

09.06.2016

11:27

SUPRUG JE ZBOG NJE PROMENIO VERU! Najobrazovanija glumica Holivuda danas slavi rođendan!

Showbiz

SUPRUG JE ZBOG NJE PROMENIO VERU! Najobrazovanija glumica Holivuda danas slavi rođendan!

Podeli vest

Natali Portman, pravo ime Natali Heršlag rođena je 9. juna 1981. godine u Jerusalimu.

Još od malena Natali je zavolela glumu, a poseban talenat izdvojio ju je da bi već sa 12 godina dobila prvu ulogu u filmu „Leon“, rame uz rame sa slavnim Žanom Renoom.

Natali je pohađala jevrejsku školu, a filmsku karijeru je u jednom trenutku žrtvovala zbog obrazovanja. Možda niste znali, ali Natali je jedna od retkih obrazovanih dama u Holivudu. Završila je psihologiju na Harvardu, a potom je i diplomirala na Jevrejskom univerzitetu. 

NATALI O VREMENU BEZ FEJSBUKA: Opijala sam se, a niko nije znao!

Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Pohađala je i časove u Jerusalimu.

Njena karijera kreće uzlaznom putanjom od 2000. godine kada je ostala zapažena u filmu „Bliskost“. Za ulogu u ovom filmu bila je nominovana za Oskara, a osvojila je Zaltni Globus. 

Zatim niže filmske hitove kao što su Gojine utvare, V za Vendetu, Druga Bolenova kći, a 2011. godine dobila prestižnog Oskara za glavnu ulogu u filmu „Crni labud“ kao i veliki broj drugih nagrada. Natali u ovom filmskom hitu tumači profesionalnu balerinu, a put spremanja ove uloge nije bio nimalo lak.

 - To je bio veliki izazov, i imala sam ogromnu podršku. Svi nastavnici, koreografi, reditelj pre svega su me oblikovali i gurali na tom putu. Počela sam od osnovnih baletskih pokreta, dva sata dnevno prvih šest meseci. Narednih šest meseci, po pet sati dnevno. Dodali smo i plivanje. Zatim, dva meseca po osam sati dnevno. Fizička disciplina mi je pomogla da savladam emocionalnu stranu lika. Život baletskog igrača je sličan monaškom životu. Oni ne piju, ne izlaze uveče, ne jedu, i konstantno izlažu telo bolu -  rekal je tada ona.

Tokom snimanja filma Portmanova upoznaje sadašnjeg muža, baletskog igrača i koreografa Bendžamina Milpijea. U decembru 2010. objavili su veridbu i srećnu vest da je Natali trudna. 

U junu 2011. par je dobio sina Alefa, a sledeće godine venčali su se na intimnoj jevrejskoj ceremoniji u Kaliforniji.

Bendžamin je trenutno direktor baleta u Pariskoj operi, a nedavno je promenio veru zbog svoje supruge. 

Francuski koreograf je rekao kao mu je jako važno da bude iste vere kao i njegova draga te želi da pređe u judaizam.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija