• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.07.2016

18:03

VIP KOLUMNA! ALEKSANDRA PRIJOVIĆ: Volela bih da naša deca imaju detinjstvo kao moje!

Showbiz

VIP KOLUMNA! ALEKSANDRA PRIJOVIĆ: Volela bih da naša deca imaju detinjstvo kao moje!

Podeli vest

U prvi mah nisam uopšte razumela šta znače silni statusi na društvenim mrežama koji su pričali o jednoj te istoj stvari. Mislila sam da je možda neka marketinška kampanja za neki novi film ili nešto slično. Nije mi dugo trebalo da saznam da je izašla nova aplikacija "Pokemon Go", koja je postala glavna tema širom sveta

Igrica bazirana na istoimenom crtanom filmu zarazila je ljude svih uzrasta kao nijedna aplikacija do sada. Kad su svetski mediji počeli svakodnevno da izveštavaju o raznim situacijama koje su izazvane ovom igricom, morala sam da se malo raspitam i vidim tačno u čemu je stvar. Poenta igre je da lovite virtuelno biće koje vam samo daje putanju kretanja, uprkos uslovima na koje vas lov navodi.

Najlepše uspomene nosim iz detinjstva kada sam dane provodila sa društvom igrajući se utakmica koje su roditelji prekidali

Privatna arhiva
Zvezda "Granda" kao beba

Moram da priznam da mi se ova zamisao svidela na samom početku, jer je želja tvoraca bila da se motivišu mladi da malo izađu iz kuće, u kojoj sve više i više vremena provode uz telefone i tablete..... Cilj je i postignut, ali ne sa pozitivnim efektom.

U poslednjih nekoliko nedelja smo imali prilike da pročitamo kako je ova igrica imala tragične ishode. Nekoliko igrača, apsolutno fokusiranih na svoje telefone, uopšte se nije obaziralo na saobraćaj, jurili su preko ulice u želji da što pre ulove nekog pokemona, pa ih je udario automobil. Neki su čak igrali i dok su vozili, pa je to dovelo do sudara. Priča koja me je najviše šokirala desila se u Americi, gde je jedan momak ušao u tuđu kuću jer mu se tu pokazalo da se nalazi jedan pokemon, pa je stradao kada ga je vlasnik kuće ustrelio pištoljem, misleći da je provalnik.

PEVAČICA BESNA NA MEDIJE! Prijovićka: Zašto me opisujete kao sponzorušu koja samo želi njegove pare?!

Po ko zna koji put smo masovno prihvatili sve što nam tehnologija i novo društvo nameću

Privatna arhiva
Aleksandra sa mamom Borkom Mihajlović

Kao i za sve u životu važna je mera, a mi smo po ko zna koji put masovno prihvatili sve što nam tehnologija i novo društvo nameću, zanemarujući same sebe i one koji su nam bitni, kao i ljudske vrednosti kojima smo nekada učeni.

Osećam se privilegovanom što sam odrasla u duhu prijateljstva koje je podrazumevalo najbolju drugaricu, druga, igre u prirodi, žmurke i fudbala, voće iz bakine bašte, domaće životinje, a ne prijatelja sa kojim si virtuelno konektovan na društvenoj mreži. Najlepše uspomene iz života nosim iz detinjstva kada sam dane provodila sa društvom igrajući se najdužih utakmica koje su roditelji prekidali, odbijala da uđem u kuću kada padne mrak, radovala se ekskurziji, Osmom martu. Volela bih da naša deca imaju više takvih uspomena, a manje onih koje podrazumevaju otuđenje, samoću, sebičnost i opsesiju novim tehnologijama. Izađite, družite se, prošetajte pored reke sa voljenom osobom.... Život je lep i udahnite ga punim plućima.

(FOTO/VIDEO) ODALE IH OBJAVE NA INSTAGRAMU: Prijovićka se tajno udala za Filipa?

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija