• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Jovanović

03.08.2016

19:25

BIVŠI ČLANOVI "BIJELOG DUGMETA" PORUČUJU: Brega je prolupao, hoće samo pare!

Showbiz

BIVŠI ČLANOVI "BIJELOG DUGMETA" PORUČUJU: Brega je prolupao, hoće samo pare!

Podeli vest

Zoran Redžić i Vlado Pravdić tvrde da Goran Bregović nema pravo da se predstavlja kao "Bijelo dugme", niti da bez njih pravi koncert u Beogradu

Bivši basista i klavijaturista legendarne grupe "Bijelo dugme" Zoran Redžić i Vlado Pravdić tvrde da je Goranu Bregoviću stalo samo do para. Brega najavljuje koncert "Bijelog dugmeta" za drugu polovinu novembra u beogradskoj Kombank areni, ali je iz povratničkog nastupa isključio gotovu celu prvobitnu postavu kultnog benda.

Zoran otkriva da je sa Goranom Bregovićem 20 godina bio najbolji drug, a da mu slavni muzičar sad ne odgovara na poruke i pozive.

PLJUNI I ZAPJEVAJ! PONOVO TRESU BIVŠU JUGU "Bijelo dugme" pravi veliki koncert u Areni

To nije moralno

- Čak 20 godina smo Goran i ja proveli zajedno. Kad se raspalo "Dugme", ostali smo bliski. Bili smo prijatelji, dok nije počeo da radi ovo sa koncertima na kojima najavljuje "Bijelo dugme", a u stvari su to on, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović - kaže Zoran i dodaje da ga stari jaran sad izbegava:

Razočaran
Bili smo najbolji prijatelji, a sad neće da mi se javi na telefon
Zoran Redžić

- Bregović radi nešto što nije moralno. Osećam se opljačkano i razočarano. Ne odgovara na moje poruke i pozive. Možda ga je stid. Sreo sam se sa njegovom ženom Dženanom i pitao je zašto me Goran izbegava. Rekla mi je da on mene voli, ali da nikome ne odgovara na poruke. To nije tačno. Meni je uvek odgovarao, i to iste sekunde.

Milić Vukašinović: Brega ne bira sredstva

Public

Bivši bubnjar "Bijelog dugmeta" Milić Vukašinović smatra da Goran Bregović ne bira sredstva kako bi ostvario svoj cilj.
- Brega je u početku koncerte najavljivao kao: Brega, Alen i Tifa. Pošto nije imao dovoljno publike, nastavio je kao "Bijelo dugme". U Diseldorfu su ih izviždali kad su videli da nije originalna postava. On može da se zove Goran Makijaveli, jer kod njega cilj opravdava sredstvo - kaže Milić za naš list.

Muzičar ističe da se Bregović dosta promenio otkad se obogatio.
- On sad ima mnogo novca i izgleda da je zato prolupao. Očigledno misli da je bog. Napravio je lepe pesme, ali i ostali članovi grupe su ulagali u bend, opremu, osmislili logo... Bregi je bitno samo da uzme lovu - žali se Redžić.

S njim je saglasan i Vlado Pravdić, koji već neko vreme živi u Americi.

- Ovo što Bregović radi je ordinarna balkanska prevara i podvala. Ukrao je ime koje smo zajedno, pre 40 godina, napravili on, Željko Bebek, Zoran Redžić, Ipe Ivandić i ja. U civilizovanom svetu zbog ovog bi se uskovitlala tolika prašina od strane advokata i medija. Niko pojedinačno od nas nema pravo na ime benda. Nažalost, nismo ga kolektivno zaštitili, jer pravni sistem koji definiše tu delatnost tada nije postojao - ističe muzičar i dodaje:

Pali s Marsa
Alen i Tifa su marginalci, oni su odradili posao kao najamni radnici, unutar institucije kojoj nisu pripadali
Vlado Pravdić

- Pesme je potpisivao Bregović, ali smo ih zajedno stvarali. Alen i Tifa su marginalci. Oni su odradili posao kao najamni radnici, unutar institucije kojoj nisu pripadali.

Puklo zbog finansija

Pre dve godine postojao je pokušaj da se organizuje turneja povodom 40 godina nastanka "Dugmeta", ali se stari saradnici nisu dogovorili oko para.

-Sve je puklo oko finansija. Ostatak benda je tražio da jednako podelimo novac od koncerata. To Bregoviću nije odgovaralo. Jedan moj prijatelj rekao mi je da mu je Goran kazao: "Što da ja nekom drugom uterujem pare u džepove?"-otkriva Vlado.

VRHUNAC IDIOTIZMA! Hrvati izbacili Jugoslaviju iz "Lipe cvatu"?!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nepoznati

pre 7 godina

Koja zamena teza.Da li vlasnik firme je u obavezi da ceo zivot slepa bivse zaposlene?Da nije bilo njega za sve Vas ostale niko ne bi ni cuo.Brega je genije,svi ostali su sljakeri.Neki bolji,neki losiji.\nObozavam Bijelo dugme,sa Bebekom,ali je i on bio samo sljaker.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija