• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

05.08.2016

09:14

BIO I OSTAO LEGENDA! Dejvid Bouvi posthumno nominovan za nagradu Merkjuri

Showbiz

BIO I OSTAO LEGENDA! Dejvid Bouvi posthumno nominovan za nagradu Merkjuri

Podeli vest

Legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi posthumno je nominovan za jednu od najprestižnijih britanskih muzičkih nagrada Merkjuri, saopštili su organizatori

 - Njegova (Bouvijeva) muzika nam je omogućila da bolje razumemo vreme u kojem živimo. Ta muzika je iskrena, strastvena kao i puna besa i zabrinutosti -  navodi se u saopštenju organizatora nagrade čija će svečana dodela biti 15. septembra.

TREBA VAM "SAMO" 4.000 DOLARA! Pramen kose Dejvida Bouvija se prodaje u Kaliforniji!

Iako je Bouvi veliki priznati umetnik, do sada nije nikad dobio nagradu Merkjuri.

Nominovan je njegov poslednji album "Black Star" koji je izdat na Bouvijev 69. rodjendan 8. januara ove godine. Kultni muzičar je preminuo dva dana kasnije od raka jetre, bolesti koju je krio daleko od očiju javnosti.

(FOTO) TAČNO ŠEST MESECI POŠTO JE OTIŠAO! Rođen unuk Dejvida Bouvija!

Muzičko priznanje Merkjuri ustanovljeno je 1992, a ime je dobilo po tadašnjem sponzoru Merkjuri komjunikejšens.

Ta nagrada dodeljuje se jednom godišnje za najbolji album u Britaniji i Irskoj, a u glasanju učestvuju muzičari, producenti, novinari i drugi zaposleni u muzičkoj industriji.

Medju prethodnim dobitnicima ove nagrade su Alt Džej, Pi Džej Harvi, Portished i grupa Palp.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija