• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

08.09.2016

12:49

GVINET PALTROU: Napustila sam karijeru u kojoj su mi svi ljubili du*e!

Showbiz

GVINET PALTROU: Napustila sam karijeru u kojoj su mi svi ljubili du*e!

Podeli vest

Holivudska zvezda Gvinet Paltrou napisala je u svom blogu na mreži LinkedIn ispovest o svom preduzetničkom poduhvatu, zbog kog je imala mnoge uspone i padove

Gvinet, koja je osnovala brend "goop" progovorila je o problemima sa kojima se suočila nakon što je okrenula leđa glumi, a njen blog vam u celosti prenosimo: 

Odluka koju sam donela 2008. da započnem nešto što će postati goop.com koji postoji i danas, bila je možda ishitrena i nedovoljno promišljena. 

Imala sam divan dan na poslu u to vreme i iako nisam mogla da pretpostavim šta će goop postati, razmišljala sam o tome šta bi moglo da bude jednog dana i tako sam se i ponašala. 

Godinama sam bila prijateljica koju su svi zvali da se raspitaju kako mogu da naprave lepu večeru, koji su novi i dobri restorani u Njujorku, šta treba da se obiđe u Parizu za 48 sati. Delovalo mi je logično da sam ja neki agregator dobrih informacija, neki svestrani kurator za moje prijatelje i porodicu koji bi trebalo da otvorim i široj javnosti. 

Reakcija je bila izuzetna. Odjednom sam imala na desetine hiljada pratilaca koji su bili vrlo aktivni, ma koliko javnost i mediji smatrali da ja ne treba da se bavim takvim stvarima. 

Objavljen je članak na nekoliko strana u “New York Times”-u u kom se preispituje moja odluka, koja je delovala kao disproporcionalna u odnosu na mali blog kojim sam želela da postavim osnove za nešto veće. 

Verujem da je Dejvid Bouvi jednom rekao: “Nikad nemoj da budeš prva osoba koja nešto radi – budi druga”. To je dobar savet, za koji ja u to vreme nisam znala. 

Nije da sam bila prva koja sanja o tome da stvori lifestyle brend. Nisam sigurna ni da je to empirijski tačno, ali sam priznata kao prva glumica svog kalibra koja je postala osnivač i preduzetnik. 

Barem u digitalnom svetu mislim da sam bila prva. 

Reakcije čujem i danas i drugačije utiču na mene, a najviše činjenica da žene koje su i same učinile isto i ja bivamo okrenute jedne protiv drugih u bizarnom imaginarnom trouglu koji niko od nas ne vidi, a koji mediji forsiraju. 

(FOTO) Evo koje slavne cice više vole ŠUMICU OD BRAZILKE!

Prešla sam preko mnogih čudnih prepreka kao žena koja je nekad bila dobro poznata u drugačijem poslu i nekad mi je moja slava iz prošlog života pomagala u novom poslu. Nikad mi nisu smetale gluposti kje pišu o meni (dobro, to nije baš sasvim tačno; smetalo mi je devedesetih, ali sam sada suviše stara da bih razmišljala o tome šta tabloidi misle o tome što ne jedem pomfrit ili da li sam spavala s nekim koga ne bi pipnula ni motkom), ali sada postoje i neke ozbiljnije posledice. 

Ima razlike u tome da vas mama pozove i upita da li zaista kupujete verenički prsten (ne, ne kupujem) i da vas banka pozove i pita vas “Šta se je**no dešava?” pošto su pročitali užasne priče da napuštate sopstveni biznis. To me stavlja na raskrsnicu koja mi je ponekad teška: šta da radite sa bivšim profesionalnim životom i zamkama koje vam je postavio, kada su one irelevantne, nekad i štetne i nemaju mesta u vašoj novoj karijeri? 

GVINET PALTROU U STRAHU Svedočila protiv čoveka koji je 17 godina proganjao!

Sada, kad se osvrnem na svoj profesionalni život, dolazim do dva zaključka: Nikad nisam igrala po pravilima i uvek sam bila odana svojim instinktima, nekad i na svoju štetu. Kada sam se bavila isključivo glumom, nekad sam umela da iznerviram pogrešne ljude i odaberem pogrešne filmove. 

Bilo je tu i dobrih izbora, ali nisu napravljeni uz brižljivo razmatranje ili strategiju. Uvek sam se pomalo borila sa ovim pank-rok detetom u sebi koje želi da se odupre tradiciji i stvari radi po svome. 

Nekad me je to stavljalo u tešku poziciju, ali me je i dovelo do mesta na kom sam danas. 

A gde je to? 

Ja sam zapravo napustila karijeru u kojoj su mi ljudi ljubili du*e kako bi došli do moje firme. Stalno sam brinula samo o sebi i sada sam odgovorna za živote više od pedeset ljudi. 

Ovih dana svaki sat budnog stanja provodim tako što pokušavam da realizujem strategiju koju sam osmislila sa svojim timom i učinim goop lifestyle brendom koji je broj jedan u svetu (mogu bar da sanjam o tome), dok pokušavam da nas učinim profitabilnim pre nego što mi ponestane drugih opcija. Za to vreme sam profesionalno ispunjena i srećna kao što sam uvek bila u životu. Možda i više. 

A moja lekcija? 

Pank-rok dete u meni je bilo ključno za moje donošenje odluka, ali ona mora da se umiri i definitivno mora da razmisli pre nego što progovori. Kultura sje sve. Zapošljavanje je sve. Debela koža je ključna. Vera u sebe presudna. I što je najvažnije, iako je svet mislio da sam na trenutak napustila goop kada sam mislila da moj brend treba da funkcioniše i bez mene, a mediji to izokrenuli, moj biznis nije bio pogođen. 

Iako sam u rovu svaki dan, goop je na putu da postane mnogo veći od mene. A to je dobar neholivudski san.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
doktorka

pre 7 godina

ono kao ustala sam u 7.30 , popila kafu , tad mi je bilo najteze jer mi se jos spavalo a posle u toku dana kad sam se probudila je vec bilo lakse , evo napoisla sam i novu knjigu pod nazivom : Uspeti nije lako . Klasicne prazne price budjavih milionera i milionerki.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija