• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.09.2016

18:34

VIP KOLUMNA! MILOŠ BIKOVIĆ: Bolja vremena dolaze!

Showbiz

VIP KOLUMNA! MILOŠ BIKOVIĆ: Bolja vremena dolaze!

Podeli vest

Razlika između vernika i nevernika je što nevernik podređuje svoju volju činjenicama, a vernik podređuje činjenice svojoj volji


Volja. Od reči ,"voleti". A Ljubav je Bog. Da li svoju ljubav svodiš na granice surove realnosti ili činiš svet boljim po meri svoje ljubavi?

Ne govorim ovde o licemerima koji se predstavljaju kao pobožni, već o ljudima koji veruju uprkos činjenicama, uprkos logici, koji snagom svoje ljubavi programiraju stvarnost, koji se bore da vera, ljubav i nada opstanu u njihovom životu. Govorim o borcima.
Takvi su ljudi istinske patriote.

To što si se rodio ovde i plaćaš porez ne daje ti pravo da budeš lenj i nezadovoljan svojom državom, svojim domom, i da ništa ne činiš povodom toga.

A mi imamo glupe podele. Kažu da su oni koji glasaju za jedne - patriote, a oni koji glasaju za druge - nisu. A zapravo ,"po delima njihovim poznaćete ih". Šta si konkretno danas uradio da tvoja zemlja bude bolja? Da li si počistio ispred svoje zgrade? Ofarbao ogradu? Revnosno uradio svoj posao? Pomogao nekome? Da li si makar okačio na društvene mreže neki sadržaj (da, i to smatram dobrim delom)? Ili si čitao tabloide i osuđivao i pljuvao po svojoj zemlji kao da nisi, upravo ti, odgovoran za nju? A jesi odgovoran!

To što si se rodio ovde i plaćaš porez ne daje ti pravo da budeš lenj i nezadovoljan svojom državom, svojim domom, i da ništa ne činiš povodom toga.
Seti se starog pravila srpskih monaha "Ako vidiš da nešto nije u redu, popravi, ako ne možeš da popraviš, ćuti"
Dodao bih na ovu izreku "nađi ono što možeš popraviti i popravi"

Nemoj trošiti energiju na raspravu sa neistomišljenicima, jer malo nas je ostalo. Uskoro nas neće biti. Pametnije je biti dobar i koristan nego biti "u pravu", pri tome... jalov.
Ja verujem da će biti bolje. Biće nam bolje onoliko koliko mi budemo bolji. A ja verujem...
Verujem da se duhovna i kulturna inteligencija ponovo formira. Verujem da će osmisliti i pokrenuti promene. Osećam da su one već u toku. Osećam to jer više zna onaj ko voli nego onaj koji je "dobro informisan".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija