• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Jovanović

15.09.2016

20:16

SIN TOME ZDRAVKOVIĆA OTVORIO DUŠU: Pobegao sam kada su mi rekli da je tata umro!

Showbiz

SIN TOME ZDRAVKOVIĆA OTVORIO DUŠU: Pobegao sam kada su mi rekli da je tata umro!

Podeli vest

Naslednik Tome Zdravkovića kaže da će zauvek pamtiti dan kad mu je stric Novica Zdravković u školi saopštio da njegovog oca više nema

Aleksandar Zdravković, sin legendarnog pevača Tome Zdravkovića, kaže da će zauvek pamtiti 30. septembar 1991. godine, kad mu je stric Novica saopštio da mu je otac umro. Naslednik nezaboravnog boema kaže da je došao iz Toronta u Beograd da bi prisustvovao spektakularnom koncertu u Tominu čast, koji će 28. septembra biti održan u Kombank areni. Samo dva dana kasnije obeležiće 25 godina od smrti svog oca, najbolniji dan u svom životu.

SIN LEGENDARNOG TOME ZDRAVKOVIĆA STIGAO U SRBIJU: Jedva čekam vidim njegovu Skadarliju!

Kako pamtiš trenutak kad su ti saopštili da je Toma preminuo?

- Imao sam 13 godina. Tog jutra sam krenuo u školu, a deca u Žarkovu su mi prilazila i govorila da im je baš žao zbog tate. Kad sam stigao u razred, tamo je bio moj stric Novica. Izveo me je ispred učionice, zagrlio me i rekao: "Tata je otišao".
Informer/privatna arhiva

Čuvao me je zdravko ČolIć

Koje si sve poznate face upoznao preko Tome?
- Kroz kuću nam je prošlo mnogo poznatih, od Bore Đorđevića do Mike Antića. Tata je jednom negde žurio, mama nije bila tu, pa me je tri dana čuvao Zdravko Čolić. Obožavao sam ga i voleo njegove pesme. To mi je bilo fascinantno.

Sećaš li se misli koje su ti tad prolazile kroz glavu?
- Novica me je doveo kući, bilo je preko sto ljudi ispred stana. Bio sam u velikom šoku. Mami su davali lekove za smirenje, nije mogla da priča. Bila je gužva, frka, ja sam pobegao i proveo dan kod druga. Nisam sve to mogao da izdržim.

U kakvom si danas odnosu sa stricem Novicom?
- Novica i ja se nismo dugo čuli.

Zašto?
- Zbog nekih privatnih stvari koje nemaju veze sa mnom. Nismo bliski, ali razgovaramo. Sa njegovom decom sam dobar. Ja sam i tražio da njegov sin Dušan peva na koncertu posvećenom tati.
 

Informer/privatna arhiva

Video sam ga pijanog mnogo puta, ali nikad nije bio nezgodan. Bio je duhovit, opušten, voleo je da se zeza, imao sam predivno detinjstvo s njim

Toma je bio veliki veseljak i boem. Voliš li ti dobru muziku, kafanu i piće?
- Volim boemski život. Volim i da popijem kao što je i tata voleo. Ne znam da li baš koliko on, ali uživam u piću.

Da li je bio nezgodan kad se napije?
- Video sam ga pijanog mnogo puta, ali nikad nije bio nezgodan. Barem ne prema meni. Bio je duhovit, opušten, voleo je da se zeza. Imao sam predivno detinjstvo s njim.

Po čemu ga pamtiš?
- On mi je prva uspomena na detinjstvo. Nikad mi ne pada na pamet Toma kao pevač, meni je on bio tata. Sećam ga se kod kuće u porodičnoj atmosferi, a ne kao zvezde.

I sestra stiže na koncert

Hoće li tvoja sestra doći na koncert?
- Imam polusestru iz Tominog prvog braka sa Olgicom. Žaklina je odrasla u Puli, a živi u Amsterdamu. Doći će na koncert.

Da li te je ipak kažnjavao?
- Jeste. Nikad od njega nisam dobio batine, nikad me nije taknuo. Kao sva deca, bio sam nemiran i bežao sam iz škole, ali dovoljno je bilo samo da me ozbiljno pogleda. Imao je stav i karakter i time je sve rešavao.

Kako su tvoji drugari reagovali na to što ti je Toma Zdravković otac?
- Kuća nam je uvek bila puna dece, svi su znali ko je on. Vodio sam drugare i njihove roditelje na njegove koncerte.

Ličiš na oca, a umeš li da pevaš?
- Znam da pevam. Bavim se muzikom, sviram klavir i violinu. Imam svoj studio, ali to je sve neka druga vrsta muzike.

Koje su ti Tomine omiljene pesme?
- Najviše volim "Lele, lele, Ciganko" i "Majko".

Informer/privatna arhiva

 

 

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dallapa

pre 7 godina

kakav god da je bio covek dao je supruzi i detetu savet zivota.idite idite ocu da sam sam ja sam bez vas isto ko bez sunca dan i ode u vecna lovista.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17