• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

28.10.2016

10:10

(VIDEO) TOM KRUZ PROLUPAO: Sajentologija je divna religija

Showbiz

(VIDEO) TOM KRUZ PROLUPAO: Sajentologija je divna religija

Podeli vest

Tom Kruz je javno progovorio o sajentologiji, što inače retko čini i nazvao je “predivnom religijom”

Na londonskoj premijeri filma “Džek Ričer – Put bez povratka” Lukrecija Milarini sa ITV News pitala je Kruza o novom dokumentarcu Luja Teroa “My Scientology Movie”. Kruz je dao pomalo neodređen odgovor. 

TRAVOLTA O SMRTI SINA: Zauvek ću biti zahvalan sajentologiji što mi je pružila podršku

 - To je nešto što mi je neverovatno pomoglo u životu. Sajentolog sam već 30 godina, to je nešto... znate, bez sajentologije ne bih bio ovo što sam sad. To je predivna religija. Vrlo sam ponosan - rekao je on. 

Kruza je u sajentologiju uvela bivša supruga Mimi Rodžers 1986. On retko govori o svojoj veri, naročito nakon negativne reakcije javnosti na njegov intervju sa Metom Lojerom iz 2005. 

U tom intervjuu, Kruz je rekao da “sajentologija daje oruže koje čovek može da primeni u životu” i žestoko osudio psihijatriju kao pseudonauku. 

drogiranja dece, a da ona nisu ni svesna. Znate li vi šta je aderal? Znate li da je ridelin ulična droga? -  rekao je Kruz, vidno uzbuđen. 

Na komentar voditelja da poznaje mnoge ljude kojima su ti lekovi pomogli da se oslobode psihičkih smetnji, on je rekao: “Mete, pitao sam te nešto. Ti ne znaš istoriju psihijatrije, ja znam. Lekovi samo maskiraju problem. Ne postoji nešto što se zove hemijska neravnoteža u telu. Mislim da postoji bolji i viši kvalitet života od onog na koji ljudi pristaju. Nije dovoljno samo da znaš ljude koji uzimaju ridelin, Mete. Treba da budeš odgovoran čovek i istražiš tu temu”.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija