• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Jovanović

28.10.2016

19:46

BREGA PRIZNAO KAKO SE DROGIRAO: Kokain su mi fakturisali kao cveće i slatkiše!

Showbiz

BREGA PRIZNAO KAKO SE DROGIRAO: Kokain su mi fakturisali kao cveće i slatkiše!

Podeli vest

Goran Bregović ispričao je kako je izdavačka kuća "Jugoton" imala obavezu da mu doprema drogu dok radi na albumu

Legendarni muzičar Goran Bregović u ispovesti za magazin "Nedeljnik" ekskluzivno je otkrio da su mu dok je bio u "Bijelom dugmetu" kokain fakturisali kao cveće i slatkiše!

Osnivač najpopularnije grupe ex-Jugoslavije s ovim porokom se borio od 18. godine, a dok je stvarao hit albume benda, u ugovoru je imao posebnu stavku po kojoj je diskografska kuća "Jugoton" bila zadužena da mu doprema drogu.

BREGA "RADI" SKORO KAO KARLEUŠA! "Kalašnjikov" Teče Gambina stigao do dva miliona pregleda!

Početkom rata moj čitav kapital je bio 100.000 dolara na računu, ali to je u mojoj situaciji bilo panično siromaštvo
Goran Bregović

- Kad je privatnik kupio diskografsku kuću "Jugoton" koja je izdavala albume "Bijelog dugmeta", onda su odjednom ušli u knjige i pronašli u računima "Bijelog dugmeta" iz Londona velike svote zavedene pod imenom "flowers and sweets". Moj kokain se fakturisao u "Jugotonu" kao "cveće i slatkiši" - ispričao je Brega za ovaj magazin i dodao:

- Vrlo mlad sam krenuo sa muzikom i sa sedamnaest godina sam svirao u striptiz baru, a već sa 18 sam nastupao u Italiji. Tamo sam imao problem sa drogom i mami sam obećao da neću više svirati.

Jebalo mi se za Markovića, ali sam ga podržao zbog rata

Bregović je podržao Ante Markovića, bivšeg predsednika Predsedništva SR Hrvatske i poslednjeg predsednika Saveznog izvršnog veća SFRJ, na prvim višestranačkim izborima u Jugoslaviji 1990. godine
- Nismo bili samo Kusta i ja u toj predizbornoj kampanji pred prve višestranačke izbore. Svi smo bili u istoj stranci Ante Markovića, od Milorada Dodika do Harisa Džinovića, a na kraju smo dobili 2,7 odsto glasova. Niko nije bio impresioniran Antom Markovićem, jebalo nam se za njega, ali on je jedini imao partiju koja je nudila nešto van ratnih programa. Taj rat se ne bi desio da smo uzeli 15 odsto.

On se osvrnuo i na rad sa holivudskim zvezdama tokom snimanja filma "Arizona drim", koje su sve odreda imale problema sa alkoholom ili drogom.

- Sedimo uveče u sobi i tu su Džoni Dep, Fej Danavej, Džeri Luis... I svi oni su stigli s nekih lečenja. Neko od droge, neko od alkohola. Jedino Kusta i ja smo stigli bez lečenja - ispričao je muzičar.

U svojoj bogatoj karijeri svirao je čak i za predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, ali se to završilo neslavno.

BREGA: Ja sam kao ginekolog, ne radim kod kuće! Najveći uspeh u karijeri mi je što NISAM DOBIO SIDU!

Svi bismo voleli da Kusta
napravi dobar film

Brega nije odoleo a da ne potkači svog kuma Emira Kusturicu, s kojim već godinama ne razgovara.
- Ne znam da li on meni želi dobro, ali ja njemu želim. Zbilja smo uradili tri dobra filma koja markiraju ovu kinematografiju elegantno i lepo. Ja bih voleo da je on i sada napravio dobar film. Pretpostavljam da mu i oni koji ga ne vole žele da je to dobar film. Jer svi bi voleli da on napokon napravi dobar film - poručio je osnivač "Bijelog dugmeta".

- Pozvali su nas da sviramo Titu za Novu godinu. Ali kako je Tito posle pet sekundi naše svirke zapušio uši, skinuli su nas sa bine posle nekih osam sekundi. Tako da sam najviše deset sekundi svirao za državni projekat - objasnio je Goran.

"Bijelo dugme" se raspalo početkom rata u Jugoslaviji, a Bregović tvrdi da je tada izgubio sve i da je imao paničan strah od siromaštva.

- U jednom trenutku sam bio bogata zvezda. Stan, "jaguar", kuće, brod, vikendice... I kada je počeo rat, doživeo sam strah. Jer kad odjednom sve izgubi, onda se čovek zaista uplaši. Moj čitav kapital je tada bio 100.000 dolara na računu, ali to je u mojoj situaciji bilo panično siromaštvo. Možda će neko ko ovo čita reći: "Al' ga kurčiš, Brega, imao si sto soma, ja ih nikad nisam video", ali za nekog ko je dan ranije imao mnogo više to jeste panika - ističe Brega.

I OVO JE REKAO

Public

Komunisti voleli da j..u pevačice i balerine

Komunisti su imali tu oficijelnu kulturnu politiku koja je išla između baleta, opere i klasične muzike, ne zato što su to voleli, već su voleli da j..u pevačice i balerine.

Imam sirotinjske poroke

Kad hoću da se baš počastim, onda je to ona crvena konzerva gulaša, ali samo onaj "Podravkin" gulaš. I sve imam takve neke sirotinjske poroke i nikako da otkrijem bogataški merak.

Boro, što pišeš političke pesme?

Jednom sam na aerodromu bio sa Borom Đorđevićem, inače veliki sam fan njegovih ljubavnih pesama. I tada sam mu na aerodromu rekao: "Što pišeš te političke pesme? To su ljudi koji su sad ovaj mandat i posle ćao. Što mučiš talenat tim glupostima?"

Vodio sam Đinđića u ciganske kafane

Vodio sam Đinđića u neku zadimljenu cigansku kafanu blizu železničke stanice. Voleo je da ide sa mnom. Kad s nekim provedeš noć u kafani, on ti nije samo premijer.

 


 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DS

pre 7 godina

Kada je Bijelo dugme pocelo karijeru i kad smo isli na njihove prve koncerte vidjelo se odmah da tu nesto nije uredu,da konzumiraju alkohol a neki su pricali i da se drogiraju.Bubnjar Ipe Ivandic je prvi poceo sa drogom i kasnije umro mlad od te droge,a zatim Bebek i Goran a za njima svi ostali.Znale su i vl;asti da se mangupi drogiraju ali ih nisu smjeli hapsiti jer su odmah u startu bili toliko popularni u narodu.Brega je inace jedan veliki nekarakter i pokvarenjak. Bregovic je ispao najveca bitanga kad je prevario Kusturicu jer mu je za fim "Arizona drim" uvalio plagijat muziku,mislim jednog meksickog autora, za koju je nedavno na sudu platio odstetu od milion $. Kusta se tada naljutio i otkacio djubre za sva vremena a evo vidimo kako se opet slihta Kusti. Bolje mu je da nista ne prica jer znamo ko je i kakav je.

Mladja

pre 7 godina

Zar niste imali nesto drugo da objavite nego ovog hasisara.

Milorad

pre 7 godina

Brega se slepa svkome od koga ima koristi.Bakira Izmetbegovica ljubi u doope,jer mu je ovaj vratio stan u Sarajevu.

nikanor

pre 7 godina

Sede u kafani Bregović i Džoni Štulić,i razgovaraju.Kaže Džoni:"Sebe u budućnosti zamišljam kako sedim na bini na stolici sa gitarom a iza mene su trubači".Svi pamtimo kako je Bregović ovu Džonijevu ideju sproveo u delo kao "svoju".

deki

pre 7 godina

kosa mi se na glavi dize i stasno me ljuti kad vidim da idioti postaju cenjeni ljudi... (Dzoni)

cuckovic bosko

pre 7 godina

iskreno.mozemo mi pevati borbene ali klepio je velike pare svojim radom i postao ime br 1 sa Balkana ili popularno iz regiona.Dzoni sedi u Holandiji pusi jeftinu travu a trubace moze samo da sanja i nista vise.zivot je jedan sarajija plagijator ,,lopov,, ciganskih pesama pun kao brod i moze sta i kako hoce.

neko

pre 7 godina

Tuzno je i zalosno iskoristiti necije ideje ako je to istina, a prema svemu sudeci istina je, iskoristio je Branimira Štulića i to sto je on zeleo, jer se povlaci po medijima godinama. Cenimo svi Bregovica i Bijelo dugme i razocarani smo sto nije dobar sa Bebekom, jer zna se da je Bijelo dugme tada najvise bilo popularno, sta vise reci! Nista, neka i dalje tako nastavi, ako misli da je to ok!

Ljubo

pre 7 godina

Treba Dzoni Štulić da se javi i kaze da li je to istina? Da li je moguce da su ga iskoristili toliko, ne samo Brega nego jos puno njih? Ali on ne zeli to, cuti godinama, a ne bi trebalo? Radi se o necemu sto je njegovo i na sta bi trebeao reagovati! Ali kao da on to ne zeli?

plava

pre 7 godina

Inteligencija nevidjena! Sve i da je istina sto za njega kazu, najbolji je, sa najlepsim pesmama, najuspesniji, sa najvise fanova! Oduvek i zauvek, jedan je Goran Bregovic! i nek svira truba!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija