• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

01.11.2016

22:15

MEL GIBSON: Vreme je da mi Holivud oprosti!

Showbiz

MEL GIBSON: Vreme je da mi Holivud oprosti!

Podeli vest

Jednog od nekadašnjih miljenika Holivuda, Oskarovca Mela Gibsona, kolege iz filmskog sveta već deset godina preziru i odbacuju zbog njegovih antisemitskih izjava, a on danas smatra da je došlo vreme da mu oproste

Sve je počelo 2006. njegovim hapšenjem zbog brze vožnje u pijanom stanju i njegove antisemitske tirade. Od tada je dobio samo nekoliko uloga u loše prihvaćenim filmovima, posle velikog uspeha zahvaljujući "Pobesnelom Maksu" i serijalu "Smrtonosnom oružju". Njegov status međunarodne zvezde ojačan je Oskarom za film "Hrabro srce" iz 1996. godine koji je producirao i režirao. 



Za nekoliko dana izlazi njegov novi film "Hacksaw Ridge", istinita priča o Dezmondu Dosu, američkom vojniku za vreme Drugog svetskog rata koji je kao bolničar spasao život velikom broju vojnika na liniji fronta, ali je iz ubeđenja odbijao da nosi oružje. 

Gibson je izrazio nadu da će ljubitelji filma imati kraću memoriju od šefova Holivuda. 

Po mišljenju kritike, vraćanje glumca iza kamere u ovom filmu trebalo bi da bude uspešno. Ovo je njegova prva režija od "Apokalipta", 2006. godine. 

Te iste godine on je izrekao lavinu antisemitskih uvreda jednom policajcu u Malibuu tvrdeći da su Jevreji odgovorni za sve ratove u istoriji i upućivao seksističke i preteće reči policajcima. Već je ranije bio optužen za antisemitizam kada je izašao njegov kontroverzni film "Stradanje Hristovo" 2004. godine. 

Ubrzo posle incidenta u Malibuu, Gibson i njegova supruga Robin su se razveli posle 26 godina braka. 

Posle toga glumac nije dobio veću ulogu na filmu do policijskog trilera "Edge of Darkness" 2010. godine koji je mlako prihvaćen. Skandali, međutim, nisu prestajali. On je 2011. izbegao zatvor priznajući da je udario svoju bivšu devojku, Ruskinju Oksanu Grigorijevu. Gibson, koji će uskoro biti otac deveti put, tada je osuđen na tri godine uslovno i godinu dana savetovanja. 

Njega i dalje optužuju za antiemitizam i za nasilno ponašanje, što on energično negira. 

U nedavnom razgovoru za časopis Verajeti rekao je da pokušava da ostavi incident iz 2006. iza sebe, ali je ocenio i da je strašno da se na taj incident stalno podseća. 

- Prošlo je deset godina. Dobro se osećam, trezan sam, sve to je za mene nešto nejasno u prošlosti - rekao je Gibson. 

Prihodi posle prvog vikenda prikazivanja njegovog novog filma u Severnoj Americi pokazaće da li mu je publika oprostila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija