• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

13.11.2016

19:44

NAPUSTILA NAS JOŠ JEDNA MUZIČKA ZVEZDA! Preminuo Leon Rasel!

Showbiz

NAPUSTILA NAS JOŠ JEDNA MUZIČKA ZVEZDA! Preminuo Leon Rasel!

Podeli vest

Leon Rasel, američki rok muzičar koji je pevao, svirao i napisao neke od poznatih pesama za slavne muzičare, preminuo je u Nešvilu u 75. godini, saopštila je Raselova supruga

Muzičar je u julu imao operaciju ugradnje bajpasa na srcu od koje se oporavljao. Planirao je da nastavi turneju u januaru naredne godine. 

Rasel je napisao pesmu "Delta Lady" za Džoa Kokera 1969. godine, s kojim je te iste godine krenuo na njegovu turneju. 

Pre svega je bio pijanista, ali je svirao i gitaru i bas gitaru, i bio je poznat po nastupima i s grupom "Bič bojs" i izvođenju njihove pesme "California Girls". 

Rasel je svirao i s Bobom Dilanom, Frenkom Sinatrom, Ajkom i Tinom Tarner, Eltonom Džonom, bendom "Roling stouns" kao i s legendarnim "Bitlsima". 

Muzičar je 2011. godine ušao u Kuću slavnih tekstopisaca (Songwriters ;Hall of Fame) i kasnije je nagrađen priznanjem za izuzetan muzički doprinos Kuće slavnih rokenrola. 

Bio je 1973. proglašen za najveću scensku atrakciju. 

Rasel, koji je bio poznat po upečatljivom izgledu, dugom sedom kosom do pola ledja i dugom bradom, snimio je solo pesme "Tight Rope" i "Lady Blue".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija