• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

12.12.2016

20:25

BORI SE ZA NAŠU PLANETU! Bil Gejts donirao milijardu dolara za borbu protiv globalnog zagrevanja!

Showbiz

BORI SE ZA NAŠU PLANETU! Bil Gejts donirao milijardu dolara za borbu protiv globalnog zagrevanja!

Podeli vest

Suosnivač Majkrosofta i najbogatiji čovek na svetu Bil Gejts okupio je grupu od nekoliko najbogatijih ljudi sveta koji će pokloniti više od milijardu dolara za razvoj i istraživanje inovativne tehnologije u oblasti čiste energije i tako doprineti borbi protiv globalnih klimatskih promena, saopštila je danas njegova fondacija

Partnerstvo pod nazivom "Breakthrough Energy Ventures" (BEV), pored Gejtsa, čine i Džef Bezos, osnivač i vlasnik "Amazona", giganta onlajn kupovine, Džordž Soros, Britanac Ričard Brenson i osnivač društvene mreže Fejsbuk Mark Zakerberg.

Prema procenama Blumberga i Forbsa, ukupno njihovo bogatstvo iznosi oko 170 milijardi dolara.

Kako je navedeno u saopštenju fondacije "Bil i Melinda Gejts", BEV će ulagati u proizvodnju ekonomičnih izvora energije bez emisije štetnih gasova.

Administracija odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame saopštila je krajem prošle godine da je formirano partnerstvo "Breakthrough Energy Coalition", takodje na čelu sa Gejtsom, koja će biti posrednik izmedju novoosnovanih kompanija u oblasti čiste energije, istraživanja i energetskog tržišta.

Gejts je prošle godine najavio da će uložiti milijardu dolara ličnog bogatstva u razvoj tehnologije proizvodnje čiste energije.

Partnerstvo BEV investiraće u istraživanja upotrebe čiste energije u saobraćaju, proizvodnji struje, gradjevinarstvu i poljoprivredi i, kako je rekao Gejts, tehnologije koje imaju potencijal da smanje emisiju štetnih gasova.

On je u video-poruci naveo da "savremeni način života troši ogromne količine energije", od čega najveći deo potiče od nafte i prirodnog gasa koji dovode do klimatskih promena.

Gejts je dodao da sredstva koja ulaže država nisu dovoljna i da se mora ulagati u istraživače koji se bave uzrocima problema. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milivoj

pre 7 godina

bio sam ubedjen da on donira za unistenje ljudske rase.....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija