• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Iformer.rs

18.02.2017

21:04

(FOTO) 2CHELLOS: Odbili smo Trampa, Melaniji bismo svirali za džabe!

Showbiz

(FOTO) 2CHELLOS: Odbili smo Trampa, Melaniji bismo svirali za džabe!

Podeli vest

Njoj ne bismo tako lako rekli ne. Da je ona postala predsednica SAD, nastupili bismo i bez honorara, kažu muzičari

Sastav 2Cellos mesec dana pre nastupa gotovo da su rasprodali koncert zakazan za 25. mart u beogradskoj Kombank areni.

Virtuozi na violončelu Luka Šulić i Stjepan Hauser dolaze u Srbiju zajedno sa 60 muzičara Zagrebačke filharmonije, čiji dolazak je pomogao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Prvi put na turneji sviraće pesme s novog albuma „Score“, kao i poznate hitove kojima su osvojili obožavaoce širom sveta.

Promo

- Svaka od 14 pesama na izdanju nam je omiljena na svoj način. Sami smo ih birali i sve su na svoj način remek-dela u filmskoj muzici. Pesma poput teme iz „Titanika“ bila nam je najveći izazov. Obradili smo je na neki svoj način i dali joj novu emociju - kaže Stjepan.

Njegovog kolega Luka ipak ima svog favorita.

- Enio Morikone je meni najbolji kompozitor filmske muzike. Njegova muzika me najviše dira u dušu - iskren je Šulić.

facebook

Mladi muzičari na naslovne strane dospeli su pre više od mesec dana jer su odbili da sviraju za novog predsednika Amerike Donalda Trampa.

- Melaniji bismo malo teže rekli ne. Da je ona postala predsednica Amerike, svirali bismo joj i bez honorara - kroz osmeh će Luka.

Promo

Mi smo uvek bili apolitični. Politika je kurva i najgora stvar kojom čovek može da se bavi. Ne želimo ništa da imamo s politikom. Mi stvaramo muziku koja je univerzalna i u njoj nema podela i granica. Politika razdvaja ljude, a muzika ih spaja - poručuju Hauser i Šulić.
Bend 2Cellos ne bi prihvatio da svira ni za jednog političara. 

Umetnici koji su svirali kao predgrupa Robiju Vilijamsu u Beogradu, a otkriće su Eltona Džona, imaju želju da upoznaju Stinga.

Promo

- On baš na leto dolazi u Pulu, a mi smo tada u Americi. Bila bi prilika da tada zasviramo zajedno, ali nam nije suđeno. Nije to želja koja neće moći nekad da se ostvari - zaključuje Stjepan.

Neka čeka Kusta

2Cellos je dobio ponudu da na leto budu gosti Emira Kusturice, ali će zbog turneje po Americi morati da odbiju poziv.

- Hteli bismo da odemo u to njegovo selo i sviramo malo za našu dušu. Ovog leta smo zauzeti i teško da ćemo uklopiti obaveze - iskren je Luka.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija