• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.04.2017

22:17

ESMIN TESTAMENT JE FALSIFIKAT?! Počela borba za nasledstvo kraljice romske muzike!

Showbiz

ESMIN TESTAMENT JE FALSIFIKAT?! Počela borba za nasledstvo kraljice romske muzike!

Podeli vest

Esma Redžepova je htela da svu imovinu ostavi rodbini, a ne državi Makedoniji, tvrdi njena bliska prijateljica Vaska Jankovska

Bugarska pevačica Vaska Jankovska tvrdi da je testament u kojem je Esma Redžepova ostavila imovinu državi Makedoniji - lažan! I rodbina kraljice romske muzike, koja je umrla 11. decembra prošle godine, pokušava da ospori taj dokument na sudu jer sumnja da je verodostojan.

- Taj testament je falsifikat - tvrdi za Informer Jankovska, koja je decenijama bila nerazdvojna sa Esmom.

I rodbina sumnja

Ona ističe da je neko lažirao poslednju volju pokojne pevačice.

Sumnjivo
Stalno sam bila uz Esmu i znam da nije napisala nikakav testament, neko je to falsifikovao
Vaska Jankovska

- Znam da Esma nije napisala nikakav testament, jer sam ja stalno bila uz nju. Neko je to falsifikovao. Tvrdim da je on lažan. Pričala mi je da imovinu želi da ostavi rodbini. Njeni sestrići i bratanci su već angažovali advokate. Odlučni su da se bore za svoja prava. Njima bi trebalo da pripadne kuća, a autorska prava bi mogao da dobije Simeon Atanasov, jer je godinama brinuo o njenoj karijeri - otkriva Vaska, koja nekoliko decenija nastupa sa Goranom Bregovićem na koncertima.

Informer

Ona dodaje da je spremna da o tome svedoči na sudu, ali i iznosi za koga sumnja da je lično umešan u tu prevaru.

- Bitka će se voditi između dece njenih sestara i braće s jedne i humanitarnog udruženja "Kraljica Esma i Stevo Teodosievski" sa druge strane. Sumnjam da je predsednica tog udruženja Zorana Kostovska sve to zakuvala. Esma i ona u poslednje vreme nisu bile u kontaktu - tvrdi bugarska pevačica.

Čeka se odluka suda

Bogatstvo
Iza pevačice je ostala kuća od 750 metara kvadratnih i autorskih prava na njenu muziku

Borba oko nasledstva Redžepove biće žestoka. Koplja će se najviše lomiti oko Esmine kuće u kojoj je smešten Muzej i dom humanosti i umetnosti "Stevo i Esma Teodosievski" blizu tvrđave Kale u Skoplju. Kuća ima 750 kvadratnih metara i dvorište od 1.300 kvadrata. Predmet spora pred sudom u Skoplju biće i autorska prava na muziku kraljice romske muzike.

Menadžeri pokojne zvezde Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov potvrdili su da postoje problemi između Esmine porodice i humanitarnog udruženja oko njenog nasleđa. Oni su dodali da se neće mešati u taj sukob i da će poštovati svaku odluku koju sud donese.

Zorana Kostovska: Rekla mi je da će sve ostaviti Makedoniji

Informer

S druge strane, Esmina saradnica Zorana Kostovska tvrdi da je testament validan i da joj je pevačica rekla da će imovinu ostaviti Makedoniji.
- Godinama je govorila da želi da ostavi svoj dom kulturi i humanosti i to obećanje je ispunila. Otvoren je testament Esme Redžepove Teodosievske, u kom jednostavno i jasno stoji da svu svoju imovinu ostavlja državi. Tako je ispunila svoje obećanje. U srcu je nosila makedonsku pesmu, dušu i misao - istakla je Zorana.

OTVOREN TESTAMENT ESME REDŽEPOVE: Svu svoju imovinu ostavila Makedoniji!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija