• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

27.07.2017

08:31

(VIDEO) OVE HOLIVUDSKE ZVEZDE SU BILI BESKUĆNICI! Bond je bio konobar, a Stalone je prodao psa da bi PREŽIVEO!

Showbiz

(VIDEO) OVE HOLIVUDSKE ZVEZDE SU BILI BESKUĆNICI! Bond je bio konobar, a Stalone je prodao psa da bi PREŽIVEO!

Podeli vest

Neki od ovih glumaca su mlade nade, neki veterani filma, a neki više nisu među živima

Svima njima zajedničko je to što su od života na ulici stigli do zvezdane slave.

Kristijan Olivo

Olivo je isključivo želeo da bude glumac i za to je prodao sve što je imao, postao beskućnik i uplatio časove glume i termine u teretani. Svakog jutra trčao je duž plaže i kilometrima pešačio širom Los Anđelesa. Vežbao je glumu i pripremao se za svoju budućnost zvezde akcionih filmova. Ekstremno odricanje se isplatilo i dobio je uloge u "Versace: American Crime Story" i "Insecure" mreže HBO. 

Kris Prat

Kris Prat je odustao od studija posle samo jednog semestra i prihvatio ponudu prijatelja da mu kupi kartu jednom pravcu za Maui. Tamo je bio beskućnik i spavao je u kombiju. Pio je, pušio marihuanu i radio tek toliko da zaradi za benzin, hranu i opremu za pecanje. 

Dok je radio kao konobar u jednom restoranu, sreo je Rej Don Čong, koja mu je ponudila ulogu u trećem nastavku filma "Cursed" koji je režirala. Danas je Prat jedan od najtraženijih holivudskih glumaca. 

Čarli Čaplin

Čarli Čaplin, tada desetogodišnjak i njegov brat Sidni su 1899. bili prinuđeni da sami zarađuju za život, jer im je otac umro, a majka, pevačica i komičarka Hana, hospitalizovana u bolnici za mentalno obolele. 

Čaplin je počeo kao step plesač u "The Eight Lancashire Lads", londonskoj trupi, pre nego što je dobio ulogu u pozorišnoj predstavi "Šerlok Holms". Kasnije se bavio vodviljom i emigrirao u SAD. 

Džim Keri

Kada mu je otac Persi izgubio posao računovođe, Keri je bio u osmom razredu osnovne škole. Porodica je bila na staklenim nogama i Keri je sa braćom i sestrama morao da radi. Čistili su fabriku točkova u Skarborou u Ontariju, gde je njegov otac nekako dobio posao čuvara. Kad je njegov otac dao otkaz, porodica je završila na ulici i živeli su u svom Folksvagen kombiju. Danju su se vozili gradom i tražili zaposlenje, a noći provodili na parkinzima. Na kraju, najstarija Kerijeva sestra ih je ubedila da ostave kombi u njenu garažu i žive pod šatorom u dvorištu. 

Danijel Krejg

Na početku karijere Danijel Krejg je bio konobar i redovno je spavao na klupama u parku, pre nego što je dobio ulogu u filmu "Lara Kroft". Međutim, pažnju javnosti privukao je tek kada je dobio ulogu u BBC mini-seriji "Our Friends in the North". Posle toga dobijao je mnoštvo ponuda, ali je sve njih odbio, kako bi se vratio pozorištu. Ipak, ulogu tajnog agenta 007 nije mogao da odbije i pojavio se u četiri nastavka o Bondu.

Silvester Stalone

Stalone je svetski poznat glumac, ali je sedamdesetih bio beskućnik koji se borio da dobije bilo kakvu ulogu. Jednom je bio prinuđen da proda voljenog psa, kako bi preživeo. Inspirisan Čakom Vepnerom, autsajderom koji je nokautirao moćnog Muhameda Alija na šampionatu u teškoj kategoriji 1975. Stalone je došao na ideju na osnovu koje će nastati njegov Roki Balboa. Scenario je završio za tri dana, a kada mu je producent ponudio 350.000 za njega, pristao je samo pod uslovom da sam igra Balbou. Pristao je, ali po ceni od 35.000, ali mu je ta uloga zagarantovala prolaz u svet filma.

Instagram

Hali Beri

Hali Beri je 1987. imala 21 godinu i živela je sama u Njujorku. Oslanjala se na pomoć majke, ali ju je ona u jednom trenutku odbila. Zbog toga, Hali Beri je morala da živi u skloništu za beskućnike. Iako u narednih 18 meseci nije razgovarala s majkom, kasnije je shvatila da ju je tako naučila da se oslanja sama na sebe. "Zaklela sam se da nikad ništa neću tražiti od majke, niti od bilo koga", rekla je jednom oskarovka i dodala da joj je sada zahvalna na tome što joj nije povlađivala.

Hilari Svonk

Nakon što su joj se roditelji razveli, Hilari Svonk i njena majka Džudi Kaj, preselile su se u Los Anđeles gde su živele u automobilu, dok je Svonk pokušavala da izgradi karijeru u šou biznisu. Ponekad su spavale u kući kod prijatelja, ali danju tu nisu mogle da se zadržavaju, jer su je razgledali potencijalni kupci. 

Ipak, beskućništvo u njihovom slučaju nije trajalo dugo. Nekoliko meseci kasnije dobila je prvu ulogu i trajno prebivalište. 

Prvu ulogu imala je u "Bafi, ubici vampira" 1992. a kasnije igrala u brojnim ostvarenjima, od kojih i u "Devojci od milion dolara" koje joj je donelo Oskara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija