• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2017

17:54

JOŠ SAMO NEDELJU DANA DO GUČE! Pročitajte koji vas sve noviteti očekuju na Saboru trubača!

Showbiz

JOŠ SAMO NEDELJU DANA DO GUČE! Pročitajte koji vas sve noviteti očekuju na Saboru trubača!

Podeli vest

Ovogodišnji Sabor trubača u Guči, koji počinje sledeće nedelje, biće posvećen trubi i saborašima, izjavio je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, najavljujući brojne novine na ovoj manifestaciji

Jolović je rekao da je jedna od novina ovogodišnjeg sabora da se ulaz za vozila, kao i svi programski sadržaji neće naplaćivati.

- Doneli smo odluku da podignemo rampe sa prilaznih puteva ka Guči, da obezbedimo dovoljno prostora za organizaciju parkinga koji neće biti naplaćivan. Obezbedili smo produkcijsku kuću koja ima obavezu da obezbedi sredstva za posebne programske sadržaje, pa tako neće biti ni naplate za koncerte koji se održavaju u vreme Sabora, što je ona i obezbedila - kazao je Jolović.

Jolović je naveo da se neplaćanjem parkinga i ulaza za koncerte, saborašima ostavlja saborašima mogućnost da sa svojim porodicama, prijateljima, poslovnim partnerima taj novac potroše "pod šatrama, a neki dinar daju i trubačima".

On je dodao da je došlo i do promene u Pravilniku o takmičenju.

- Želeli smo da eliminišemo mogućnost da jako mladi ljudi postaju majstori trube, pod okolnostima koje bi mogle da se analiziraju, sa tri osvojene nagrade publike. Od ove godine majstori trube će moći da postanu oni koji su osvojili najmanje dve nagrade stručnog žirija, a jedna im se priznaje nagrada od žirija publike -
 objasnio je Jolović.

Tanjug

Prema njegovim rečima, dupliran je broj predtakmičarskih centara.

- Pored četiri tradicionalna (Surdulica, Zlatibor, Boljevac i Kovačica) imali smo pet novih u kategoriji seniorskih i jedan za mlade trubačke orkestre. Ove godine na svim predtakmičenjima učestvovalo je 30 orkestara više nego prošle godine i u budućnosti svi će morati do 15. marta da prijavljuju da će te godine organizovati predtakmičenje trubača, dakle otvorili smo mogućnost otvaranja još predtakmičarski centara - istakao je Jolović.

Na zahtev saboraša dogovoreno je da se vrate šatre u crkvenu portu, naveo je Jolović, dodajući da te površine nisu date na licitaciju, već se izašlo u susret našim ugostiteljima da zakupe prostor po skromnijim cenama što njima ukazuje na obavezu da moraju da vode računa o cenama usluga. 

Jolović je uputio poziv Gučanima, Lučancima i svim meštanima susednih gradova iz Moravičkog i Zlatiborskog okruga i Šumadije da dođu na Sabor na nekoliko dana i uživaju.

Podsetio je da je završen Dom trubača zahvaljujući razumevanju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a naročito potpredsednika vlade Rasimu Ljajiću.

Tanjug

- Sabor će svečano 10. avgusta u 11 sati otvoriti ministar Ljajić u prisustvu domaćina 57. Sabora trubača Miloljuba Aleksića, dugogodišnjeg sponzora posebnih programskih sadržaja. Očekujem da će Guču ove godine posetiti veliki broj zvaničnika - istakao je Jolović.

-U susret 60. jubilarnom Saboru naš zahtev je da se do 2020. godine završi kompletna trasa autoputa na Koridoru 11 od Beograda do Požege i da u funkciju civilnog saobraćaja bude stavljen aerodrom u Lađevcima. Sve ostalo ćemo uraditi sami i sopstvenim snagama i za tada planiramo da se u Guči održi jedan od većih svetskih skupova posvećenih turizmu i trubaštvu - zaključio je Jolović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija