• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 100posto.hr/Informer,rs

04.08.2017

18:16

(VIDEO) KEŠ KOLICA... Pet najskupljih muzičkih spotova svih vremena!

Showbiz

(VIDEO) KEŠ KOLICA... Pet najskupljih muzičkih spotova svih vremena!

Podeli vest

Nekim muzičarima spot predstavlja način da jednostavno privuku ljude da kupe ili daunluduju njihov album, dok su neki drugi umetnici videu koji prati njihovu muziku posvetili mnogo više pažnje i na njega potrošili mnogo više novca

Najskuplji spotovi u istoriji još uvek su oni snimljeni '80.-ih i '90.-ih godina, verojatno zbog toga što je cena produkcije niža, pa je danas mnogo lakše snimiti neke ekstravagantne scene. 

Zanimljivo je da se na spisku pet najskupljih spotova nalazi samo troje ljudi: Madona, Majkl Džekson i Dženet Džekson. Oni su u spotove mnogo ulagali, ali su od njih napravili dela koja mnogi i danas pokušavaju da kopiraju. 

5. Majkl Džekson: "Black or White" - 7,2 miliona dolara 

Džekson je bio pionir u stvaranju video spotova, a voleo je i da njegovi spotovi budu kratki filmovi. To su i bili. Spot za "Black or White" snimljen je 1991. godine. Originalna verzija traje 11 minuta, a tada je koštao vrtoglavih 4 miliona dolara. Bio je to prvi singl sa albuma "Dangerous" i morao je da ostavi trag. Televizijsku premijeru je imao istovremeno u 11 zemalja sveta, i tada ga je navodno gledalo 500 miliona ljudi.

4. Madona: "Bedtime Story" - 8 miliona 

Singl, kao ni ceo album "Bedtime Stories" nije postigao mnogo veliki uspeh te 1994. godine. Spot je delimično snimljen u futurističkom maniru, Madona je mijenjala izgled nekoliko puta, pa se pojavljuje i kao trudnica iz čijeg stomaka izlaze bele golubice. Koautorka pjesme je bila Bjork, što se čuje u singlu, a njen uticaj može da se vidi i u spotu.

3. Madona: "Die Another Day" - 8,3 miliona 

Za istoimeni Bond film iz 2002. godine, u kome je imala sporednu ulogu, Madona je snimila glavnu pesmu. U spotu se Madona pojavljuje u ulozi Bonda. On obiluje scenama iz filma, ali su neki novi kadrovi snimljeni sa glumcima. Takođe, postoje i scene u kojima se Madona bori sama sa sobom, na šta je verovatno otišlo dosta novca. Tada se radilo o ukupnom iznosu od 6,1 miliona dolara, što danas iznosi oko 8,3 miliona. Iako je neki nazivaju najgorom Bond pesmom ikada, spot je bio nominovan za Gremi.

2. Madona: "Express Yourself" - 9,8 miliona 

Davne 1989. godine ovo je bio najskuplji video ikada snimljen. Madona je bila jedina koja je uspela da potroši pet miliona na jedan spot. Video je režirao Dejvid Finčer, danas slavni reditelj nominovan za Oskara za filmove "Neobičan slučaj Bendžamina Batona" i "Društvena mreža".

1. Majkl Džekson i Dženet Džekson: Scream - 11,2 miliona

Najskuplji spot svih vremena je spot za pesmu "Scream" Majkla i Dženet Džekson snimljen 1995. godine. Reč je o spotu u kome su brat i sestra u svemirskom brodu, zabavljaju se, ali su istovremeno i ljuti zbog načina na koji ih mediji tretiraju. Raskošna produkcija tada je koštala sedam miliona dolara, dok se, uz inflaciju, ta cena danas kreće oko 11,2 miliona dolara.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija